Mecliste stratejik plan kabul edildi

Mecliste stratejik plan kabul edildi

Mecliste stratejik plan kabul edildi

Zonguldak İl Genel Meclisi'nce, 2020-2024 dönemi Zonguldak İl Özel İdaresi Stratejik Planı kabul edildi.

Mecliste konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, "Bizim buraya geliş amacımız halkımıza hizmet etmektir. bu noktada Tabii ki idare ile koordinasyonumuz çok önemli. ben gerçekten de yakın dönemde İl Özel İdaresinin yapmış olduğu hizmetlerden memnun olduğumu ifade etmek istiyorum burada..yalnız burada en büyük problemimiz ne bence en büyük problemimiz diğer dış paydaşlarımız; kurum ve kuruluşlarların bu noktada İl Özel İdaresinin yapmış olduğu fedakarlığı yapmadığını açıkça söyleyebilirim burada ve bunu da görüyoruz zaten.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bir bütün olarak Zonguldaka hizmet etme noktasında geleceğe gitme noktasında mutlaka daha iyi şeyler yapması gerektiğinde buradan açık yüreklilikle ifade ediyorum" dedi. Zonguldak İl Genel meclisi'nin Ekim ayı 5.birleşimi Cumartesi günü İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi Birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturma ait tutanak özeti okunarak oylandı. Mecliste birinci ve ilk gündem maddesi olarak; Devrek İlçesi, Bük Köyü, Müfettişler Köyü; Çaycuma İlçesi Esenlik Köyü, Şeyhoğlu Köyü; Alaplı İlçesi Kıran Köyü, Yenidoğanlar Köyü; Kozlu ilçesi Uzungüney Köyü; Merkez ilçesi Çağlı Köyü’nde yapılacak mezarlık çalışmalarının İl Özel İdaresi 2019 yılı yatırım programına alınması kararı ilgili komisyona oy birliğiyle havale edildi. Mecliste ikinci ve son gündem maddesi olarak ise; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9. Maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 31. Maddesi uyarınca hazırlanan, 2020-2024 dönemi Zonguldak İl Özel İdaresi Stratejik Planı ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, İçişleri, Tarım, Sanayi ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler, Turizm ile Ar-Ge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşüldü. Komisyon raporunun okunması sonra rapor hakkında söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi.

"Stratejik planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. sonuçta biz 5 yıllık dönemde idaremizin geleceği anlamında yasalar çerçevesinde neleri yapabileceğimizi ve zayıf yönlerimizi tespit etmeye çalıştık. Bu zayıf yönlerimizi gidererek hedefe hizmet etmek noktasında başarılı hizmetler yapabilmek için, kalıcı şeffaf hizmetlileri yapabilmek için neler yapılması gerektiğini ifade etmeye çalıştık raporumuz da. Ben bundan böyle mecliste arkadaşlarımızın birçoğu yeni onlar da bence ortama alıştılar, Bizim de Meclis anlamında kendimizi geliştirerek ilimize daha nasıl faydalı olabiliriz noktasında sürekli çalışmamız gerekiyor arkadaşlar. Çünkü bir sorumluluğumuz var l. Bizim buraya geliş amacımız halkımıza hizmet etmektir. bu noktada Tabii ki idare ile koordinasyonumuz çok önemli. ben gerçekten de yakın dönemde İl Özel İdaresinin yapmış olduğu hizmetlerden memnun olduğumu ifade etmek istiyorum burada..yalnız burada en büyük problemimiz ne bence en büyük problemimiz diğer dış paydaşlarımız; kurum ve kuruluşlarların bu noktada İl Özel İdaresinin yapmış olduğu fedakarlığı yapmadığını açıkça söyleyebilirim burada ve bunu da görüyoruz zaten.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bir bütün olarak Zonguldaka hizmet etme noktasında geleceğe gitme noktasında mutlaka daha iyi şeyler yapması gerektiğinde buradan açık yüreklilikle ifade ediyorum arkadaşlar. bunun bir sürü örneği var ben burada bu konuyu açmak istemiyorum Çünkü konuyu dağıtmak da istemiyorum bu noktada tekrar Ben planını hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Gelecek toplantının günü ve saatinin belirlenmesiyle birlikte birleşim sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2019, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER