"Memurun toplu sözleşme ve grev hakkı malesef yok"

"Memurun toplu sözleşme ve grev hakkı malesef yok"

Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bağcı, "Sendikal mücadeleye devam ediyoruz. Toplu Sözleşme ve grev hakkımız maalesef yok, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi

Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bağcı ve yönetimi, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti. Ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyarette Bağcı ve yönetimine teşekkür etti. 

MEMURUN TOPLU SÖZLEŞME VE GREV HAKKI MAALESEF YOK..
Kamu-Sen İl Temsilcisi Mithat Bağcı'da; "Göreve geleli yaklaşık 28 Haziran 2020 tarihinde  Kamu-Sen il temsilcisi görevine atandım genel merkezimizin takdiri ile. 23 yıldır ise sendikal mücadeleye devam ediyoruz. Toplu Sözleşme ve grev hakkımız maalesef yok, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Temsilde Adalet istiyoruz bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor
Memurun özlük hakları konusuna gelince tabii her geçen gün eriyor malum pandemi süreci yaşıyoruz ama çok şükür karnımız doyuyor o kadar da kötü değiliz. Tabii ki daha iyi olmasını istiyoruz. Enflasyon yüksek ama memura verilen zam oranı düşük. Enflasyon Oranı yüzde 14.7 ama memura verilen zam yüzde 4 ve artı enflasyon farkı demek. Artan fiyatlara karşı memur maaşı eriyor anlamına geliyor, bunu tekrar üstüne basa basa belirtmek istiyorum. Biz 2-3 yıldır zam alamıyoruz.tabii ki dünyamızdaki pandemi süreci Doğu akdeniz'deki yaşanan olaylara baktığınıza Ben bunların düzeleceğine bizim fedakarlık edebileceğimiz kanaatini taşıyoruz." dedi.


KAMU SEN DE YÖNETMELİK DEĞİŞTİ..

Diğer memur konfederasyon temsilcilerinin en çok üyeye sahip olan Eğitim Sendikası başkanları olurken Kamu-Sen de neden böyle değil sorusunu cevaplayan İl Temsilcisi Mithat Bağcı, "Bizde 2016 yılına kadar ön temayül olurdu ancak 2016 yılından sonra atama usulü oldu, Yani  Türkiye kamu-sen yönetmeliği değişti ve atama usulü oldu. Yani genel merkez böyle takdir gördü. Sonuçta bizim her birimiz bu işi yapabilecek durumda ve konumdadır. yani o konuda hiçbir endişemiz yok. Bugün ben olmuşum Bir dahaki mayıs ayına kadar, ki bizde görevlendirmeler 1 yıldır Bir dahaki Mayıs ayında bu değişebilir, yani Biz olaya böyle bakmak gerektiğine inanıyoruz. 
Düne kadar Kadir Başkan vardı büro sen başkanı onun da üye sayısı eğitim sendikasından daha düşüktü,  yine ondan önceki yılda ise Türk enerji-sen vardı üye sayısı yine eğitim sendikasından düşüktü. kamu Sen de yani üye sayısına pek bakılmıyor konfederasyon olarak"şeklinde cevap verdi.

Ziyarete Kamu-Sen il temsilcisi Mithat Bağcı, zgc Başkanı Derya Akbıyık'a hediye takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER