MERKEZ ÇARŞISI YERİNE 10 KATLI İŞ MERKEZİ YAPILACAK

MERKEZ ÇARŞISI YERİNE 10 KATLI İŞ MERKEZİ YAPILACAK

Zonguldak Merkez Çarşısı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak olması dolayısıyla yerine 10 katlı bir iş merkezi yapılması planlanıyor.
Merkez çarşısı esnaflarından Resul Altuntaş'ın Başkanlığında 9 esnaf tarafından "Zonguldak Merkez Çarşısı Esnaf ve Tüccarları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği" kuruldu.
Alınan bilgiye göre, dernek 9 esnafla birlikte kuruldu ve önümüzdeki 15 günlük süre içerisinde kongre yapılması bekleniyor.
Derneğin amacı ise Merkez Çarşısını yıkarak kentsel dönüşüme sokup modern bir 10 katlı bir iş merkezi yapmak olarak öğrenildi.
Konuyla İlgili Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın Merkez çarşısının deprem riski analiz raporunun alınmasından sonra Çevre ve Şehircilik İl  Müdürlüğü ile kentsel dönüşüm için girişimlerde bulunulacağı öğrenirdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2021, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali keskin
Ali keskin - 3 yıl Önce

Daracık çarşısı olan zonguldak bir darbe daha yiyecek anlaşılan.10 katlı iş merkezi olacak binanın otapark giriş çıkışı insan trafiği bu daracık alan nasıl kaldırsın.burası yıkılıp acilen meydan yapılmalı madenci anıtı bu meydanın ortasına konularak oturma gurupları ile çarşı içinde halkın soluklanabileceği bir alan şehire kazandırılmalı.merkez çarşısı lavuar alanına taşınmalı.mal giriş çıkışı insan ve araç yoğunluğunu kaldırabilecek yegane yer ve daha kullanışlı olacağı kanaatindeyim.manzara ve sahil yolu ile pazara yakınlığıda cabası.

SIRADAKİ HABER