Merkez Şube Genel Kurulu'nu yaptı

Merkez Şube Genel Kurulu'nu yaptı

Merkez Şube Genel Kurulu'nu yaptı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Merkez Servisleri Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu, GMİS Şemsi Denizer Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Kurula MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Haseki, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, ÖDP Merkez İlçe Başkanı Elçin Kınay Bayrak, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Hasan Yaman, Devrek-Gökçebey Derneği Yöneticisi Cevdet Cin, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, CHP Merkez İlçe Yöneticisi Hasan Çakır,  GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Hikmet Gülşen, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, Amelebirliği Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Yeşil ve Volkan Yıldız,  GMİS’e bağlı Karadon, Kozlu, Armutçuk, Amasra, Üzülmez ve MTA Şube Başkan ve yöneticileri, Merkez Servisleri Şube Delegeleri ile işçiler katıldı.Genel Kurulun Divan Başkanlığına GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci seçilirken, Başkan Yardımcılıklarına İsa Mutlu ve Kahraman Kabasakal, üyeliklerine Hüseyin Kolçak ve Durmuş Kılıç seçildiler.GMİS Merkez Servisleri Şubesi Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Merkez Servisleri Şube 11’inci Olağan Genel Kurulunda GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci bir konuşma yaptı.Demirci şunları söyledi; “Sendikamızın delege seçimlerinden sonra şube genel kurullarını da tarihimize yakışır bir şekilde yapıyoruz.Genel Kurullarımız, birliğimize, beraberliğimize ve dayanışmamıza güç katıyor.Aynı şekilde Mart ayı içinde Genel Merkez Genel Kurulumuzu da yaparak zorlu bir döneme başlayacağız.Genel Maden İşçileri Sendikası 72 yıllık mücadele tarihiyle dünyada ve Türkiye’de kendine saygın bir yer edinmiştir. Öncelikle Sendikamızı bugünlere taşıyan yöneticilerimize ve katkı veren herkese şükranlarımızı sunuyorum.Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

EN DÜŞÜK SAYIDA İŞÇİYLE EN AZ ÜRETİMİ YAPIYORUZ

Bölgemizi 3 şehir olacak kadar büyüten maden ocaklarımızda, bugün tarihimizin en düşük sayıda işçisiyle çalışıyor ve doğal olarak en az üretimi yapıyoruz.15 yıl önce; 5 milyon ton kamu, 5 milyon ton özel sektör olmak üzere yılda 10 milyon ton üreteceklerini söylemişlerdi.Çünkü ülkemizin ihtiyacı vardı.Ancak bugün üretim yılda 2 milyon tonlara gerilerken ithalat 36 milyon tonlara çıktı.Ve ekonomik kriz geldi kapıya dayandı.Şimdi hep birlikte her alanda yerli üretim diyoruz.Bu gerçekler ışığında Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda da bir adım atılıyor.Önce bin, sonra 500 arkadaşımız TTK’da işe başlayacak.Şimdiden hayırlı olmasını diliyor, Cumhurbaşkanımıza ve katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz.Bu adım hepimizi mutlu ediyor ve umutlandırıyor.Ancak kurumda emeklilikler devam ediyor.TTK’nın, öncelikle norm kadroyla ve istikrarlı bir şekilde çalışması lazım.Yeni norm kadro, TTK’nın yıllık 5 milyon ton üretim hedefiyle planlanmalıdır. MADEN MAKİNALARI FABRİKASI TTK’NIN GÖZBEBEĞİDİR

Kurumun gözbebeği olan Maden Makinaları Fabrikamız da yıllık 5 milyon ton üretim hedefine ulaşmamızı sağlayacak teçhizatın üretilmesinde aktif görev almalıdır.Fabrikamız, Maden Havzamızda özel sektör ile birlikte yılda 10 milyon ton üretim hedefine göre yapılandırılmalıdır.Yarının ne olacağı belirsiz olan bu coğrafyada kendi teknolojimizi geliştirmeli ve kendi doğal kaynaklarımıza sahip çıkmalıyız.Aynı anlayışla, madenlerimizi araştıran Maden Tetkik Arama Kurumu’nu daha aktif hale getirmeliyiz.MTA’ya teknoloji ve kalifiye eleman takviyesi yapmalıyız. TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNE BAŞLAYACAĞIZ

TTK, MTA ve Hattat Enerji ve Maden İşyerlerindeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için Bakanlığa yetki başvurumuzu yaptık.En kısa sürede görüşmelere başlayacağız.Harici Servislerde, düşük ücret, aynı işe farklı ücret uygulama yanlışlarını düzeltmek ve enflasyonla birlikte iyice gerileyen alım gücünü yükseltmek en öncelikli hedefimizdir.Bu dönem içinde; Maden Makinaları Fabrikası’nın küçültülmesi, taşınması, kapatılarak işlerin müesseselere kaydırılması gibi girişimleri birlikte mücadelemizle engelledik.Fabrika hakkında bilgisi olmayan, her zaman fırsat kollayan rantiyecilere karşı mücadeleye devam etmemiz gerekiyor.Biz her ortamda ve her fırsatta haklı taleplerimizi dile getiriyor, önerilerimizi anlatıyoruz.İnsanca çalışıp insanca yaşayacağımız koşulları sağlama mücadelemiz devam ediyor.İşimize, aşımıza, geleceğimize birlikte mücadelemizle sahip çıkacağız.Bu duygularla tekrar sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum”. HAMDİ AYAN: HAKLI OLDUĞUNUZ HER MÜCADELEYE DESTEK OLACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan da genel kurulda bir konuşma yaptı.Kendisinin de kurumda emek verdiğini belirten Ayan şöyle konuştu; “1985 yılında Merkez Atölyelerinde işbaşı yaptım. 2005 yılına kadar burada çalıştım. Sonrasında Maden Teknikeri olduk ve 12 yılda Kozlu’da hizmet vermeye çalıştık. Yani geride kalan 32 yıl.Tabii ki aranızdan çıkmış, yetişmiş arkadaşınız olarak da 24 Haziran Seçimlerinde Milletvekili Adayı olduk. Nasip olmadı diyelim. Bugün Zonguldak Belediye Başkan adayı olarak, Zonguldak’ı yönetmeye talip olarak karşınızdayız. Dün 67’de 67 Proje tanıtım toplantısıyla tam anlamıyla yola çıkmış bulunuyoruz.Bütün samimiyetimizle yola çıktık, bir madenci, işçi olarak aranızdan çıkmış bir kişi olarak yola çıktık. Haliyle sizlerden destek istemek de en doğal hakkımızdır diye düşünüyorum” dedi.TTK’nın durumuna değinen Ayan; “Bugün gelinen noktada bir politika var ki ortada Türkiye Taşkömürü Kurumu kendi kendini kapatma noktasına gelmiştir.Dolayısıyla Genel Maden İşçileri Sendikası şube kongrelerini bitirip, Genel Merkez seçimleri yapıldıktan sonra sizleri ciddi ve iyi bir mücadele bekliyor.Tabii Hükümet desteği olmadan bir sonuçlara varılmasa da Sendikalar mücadelenin olduğu yerlerdir.Bizler bu noktada haklı olduğunuz her mücadelede siyasi kimliğimizle olsun, şahsiyetimizle olsun mutlaka sizi destekleyecek ve arkanızda olacağız” dedi.

HAKKI GÜNEY: TÜRKİYE’NİN ZONGULDAK’A BORCU VAR

CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney de genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sendikamızın gücünü ve eylem biçimlerini takdirle karşılıyorum.Partimizin Zonguldak’ta bir çalıştayı oldu. Zonguldak ile ilgili kalkınmada stratejik konularda bu çalıştayda güzel bir çalışma yaptık. Raporda Zonguldak’ın kömürsüz olmayacağı ve mutlaka üretimin artırılması gerektiği ortaya kondu.Bu çalışmada Genel Maden İşçileri Sendikası’nın büyük katkısı oldu.Biliyorsunuz 1500 işçi alınacak dendi. Ancak yaptığımız araştırmalara göre 250 işçi emekli oldu. 1500 işçinin ciddi anlamda katkı vereceğini kabul etmedik. Ama çalışmalara devam edilmesi lazım. Çalışmaların süratli vaziyette, Zonguldak’ın kalkınması anlamında devam etmesi lazım. Çünkü Türkiye’nin bu şehre çok büyük anlamda borcu var” dedi.Tekrar aday olmayan Şube Başkanı Birol Kundakçıoğlu ile Şube Mali Sekreteri Satılmış Öztürk birer veda konuşması yaptılar ve helallik istediler.Şube Yönetimine aday olanların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi.

GMİS MERKEZ SERVİSLERİ ŞUBE BAŞKANLIĞINA CENGİZ SARAÇ SEÇİLDİ

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Merkez Servisleri Şubesi’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu’nda seçimler tamamlandı.

118 delegenin oy kullandığı Merkez Servisleri Şubesi’nin genel kurulunda Cengiz Saraç 97 oyla seçildi. Saraç, Genel Kurulda Şube Başkanlığının tek adayıydı.

Şube Sekreterliği görevine tek aday olan Aysel Yaman Kocabaş, 106 oyla yeniden seçildi.

Şube Mali Sekreterliğine tek aday olan Serkant Bayrak 89 oyla seçildi.

Şube Teşkilat Sekreterliğine ise 3 aday vardı. Serkan Keskin 48, Kadir Olkaç 40, Hayri Tasmacı ise 29 oy aldı.

Bu sonuçlarla GMİS Merkez Servisleri Şubesi Yönetim Kurulu şöyle oluştu;

Şube Başkanı: Cengiz Saraç, Şube Sekreteri: Aysel Yaman Kocabaş,

Şube Mali Sekreteri: Serkant Bayrak, Şube Teşkilat Sekreteri: Serkan Keskin.

GMİS Merkez Servisleri Şubesi Denetleme Kurulu şu şekilde oluştu;

Mustafa Aydos, Gazi Koçal, Fatih Duran.

GMİS Merkez Servisleri Şubesi Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu;

Faruk Ataman, Erdem Kır, Tamer Işık, Cumhur Gökçe, Birol Başyiğit.

Genel Kurulda ayrıca 17 üst kurul delegesinin seçimi de yapıldı.

Şube Başkanlığına seçilen Cengiz Saraç, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir teşekkür konuşması yaptı.

Saraç;  “Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Biz yarım kalan işleri tamamlamaya geldik. Sizlere söz verdik. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2019, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER