MERVE KIR, CHP GENEL MERKEZ MYK ÜYESİ OLDU

MERVE KIR, CHP GENEL MERKEZ MYK ÜYESİ OLDU

Pazar günü Ankara'da  gerçekleştirilen CHP Kadın Kolları Kongresinde CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka olurken, CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır'da, CHP Genel Merkez MYK üyesi oldu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır beraberinde merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Sekme ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 14.Kadın Kolları Olağan Kurultayını değerlendirdi.

ZONGULDAK OLARAK İLK KEZ MYK'DAYIZ

Zonguldak olarak Aylin Nazlıaka'yı desteklediklerini belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, şunları ifade etti. "Dün bizim için bir bayram günüydü çünkü partimizin içinden 2 tane genel başkan adayımızın en demokratik bir şekilde yarışı vardı. Tabii bütün 81 ilden kim kurultay delegeleri il başkanları oradaydı. Tabii hepsi ile görüşmek ve bir araya gelmek bizi çok motive etti. Fatma Köse başkanımızla iki dönem beraber çalıştık, zaten  çok büyük emeği var Fatma hanımefendinin kendisine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yeni bayrağı önceki dönem milletvekilliği görevini yapmış şimdi Parti meclis üyemiz olan genel başkanımız Aylin Nazlıaka aldı. Beni de Merkez yürütme Kurulu'na (MYK) Karadeniz Bölgesinden seçmişler. Bende Karadeniz bölgesinden bir üye olarak MYK'da yer aldım. Ve tabii ki çok mutluyuz Zonguldak için çok güzel bir durum bu. Zonguldak'tan ilk defa MYK'ya asil bir üye seçildi. bundan sonra tabii daha çok çalışmamız gerekecek, artık çabamız daha fazla olacak çünkü sadece Zonguldak değil tüm Türkiye'de kadın kollarıyla meşgul olacağız. 3 tane genel başkan adayımız vardı Sibel hanım, Ayten hanım ve Fatma başkanımız onlar zaten uzun zamandır çalışıyorlardı ama sonrasında Sibel hanım ve Ayten hanım Aylin Nazlıaka ile birlikte yol almayı tercih ettiler Biz şöyle Fatma başkanımız tabii ki çok güzel çalıştı ama Aylin hanım gelince de bir değişiklik bir heyecan oluştu. tabii kendisi Parti meclisi üyesi ve daha önce milletvekilliği yapmış bir isim ve kadının gücünü biraz daha artırabileceğini düşünerek Zonguldak olarak Aylin Nazlıaka'yı destekledik. Çünkü Kadın Kolları genel başkanları bugüne kadar MYK'ya giriyor ama oy kullanamıyordu, şimdi ama Parti Meclisi'nde oy hakkı olan kadın kolları genel başkanımız olmuş oldu. 5 tane kurultay delegemiz ile birlikte Aylin nazlıaka destekledik." İfadesini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2020, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER