MERVE KIR'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

MERVE KIR'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

MERVE KIR'DAN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Avukat Merve Kır, yayınladığı bir mesajla, Başkomutanlık Meydan Savaşı ve Büyük Taarruz'un yıldönümü ile ilgili düşüncelerini dile getirdi ve halkımızın Zafer Bayramı'nı tebrik etti.

Kır, mesajında şu görüşlere yer verdi.

"20. yüzyılın sömürgecilik anlayışının yaygınlık gösterdiği ve neredeyse tüm dünya toplumlarının bitmek bilmeyen savaşlara sürüklendiği bir dönemde, bu savaşlarda bitap düşmüş ve yaralarını sarmakta bile zorlanan halkı ile bütünleşip kurtuluş mücadelesi veren Gazi Mustafa Kemal ve O'nun silah arkadaşlarının ortaya koyduğu direnişin en onurlu gününü bir kez daha kıvanç dolu duygularla yad ediyoruz.
Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda, işgal devletlerinin Sevr Antlaşması hükümlerini dayatarak İstanbul ve İzmir başta olmak üzere yırt topraklarını paylaşma emellerini hayata geçirdikleri günlerde; "Geldikleri gibi giderler.", diyerek büyük direnişi başlatmak için Anadolu yollarına düşen, bu uğurda idamı ve katledilmeyi bile göze alan bir yiğit adamın, kahraman bir halk ile ortaya koyduğu, yaklaşık üç yıl süren istiklal mücadelesinin taçlandığı bu günü, aynı onurla bir kez daha yaşıyoruz.
Cumhuriyet'in temellerinin atılmasında ve o Cumhuriyet'in bugünlere gelmesinde mihenk taşlarından biri olarak kabul edilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıldönömü dolayısıyla, bu büyük zafere imza atan Ata'mızın bizlere bayram olarak hediye ettiği şanlı günümü tebrik ederken, bu büyük cephe mücadelesinde vatan için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve O'nun silah arkadaşlarının maneviyatları önünde saygıyla eğiliyorum."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER