'MESELEYİ GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması

'MESELEYİ GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zonguldak ziyaretinde kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Türkiye’yi yakından ilgilendiren bu konu ile ilgili eylem planını hazırlandığını, kentsel dönüşümü ikiye ayırdıklarını söyleyen Bakan Kurum, kaçak yapı ile de mücadele ettiklerini söyledi.

‘HİZMET ETMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ’

İmar barışının 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapıları ilgilendirdiğini vurgulayan Kurum, "Bundan sonraki yapılmış kaçak yapılar, yine bizim doğal sit alanlarımızda, tarihi ve kültürel alanlarımızda yapılan yapılarımıza ilişkin de devletimiz, bakanlığımız her türlü kararlılığı gösterecek. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapılan yapıların yıkımına ilişkin süreci de kararlı bir şekilde yürüteceğimizi de ifade etmek isterim. Kaçak yapı meselesini ülkemizin gündeminden inşallah tamamen bu düzenlemeyle çıkarmış olacağız. Yapacağımız sosyal ve kentsel dönüşüm projeleriyle de sağlam, güvenli, yaşanabilir şehirler inşa etmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda 2023, 2053'ün 2073'ün Türkiye’si için sizlere hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER