MESLEĞİMİZİN ÖNEMİNİ HERKES BİR KEZ DAHA ANLADI 

MESLEĞİMİZİN ÖNEMİNİ HERKES BİR KEZ DAHA ANLADI 

MESLEĞİMİZİN ÖNEMİNİ HERKES BİR KEZ DAHA ANLADI 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle berber salonlarının bir süredir kapalı olduğunu ve 11 Mayıs'ta açıldıktan sonra da belli kriterlere göre müşterilerin içeri alınacağına işaret eden Zonguldak Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, koltuk sayısının yarısı kadar müşteri alınacağını, bir süre berberlerin randevu sistemiyle çalışacağını ve  jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılmayacağını söyledi.   

MESLEĞİMİZİN ÖNEMİNİ HERKES BİR KEZ DAHA ANLADI 
 50 günlük aranın ardından vatandaşa hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Zonguldak Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, "İnsanlar bu sürede evlerinde kendi imkanlarıyla tıraş olmaya çalıştı veya çocuklarını tıraş etti. İstediği şekli veremeyenler saçını makine ile kazıtmak durumunda kaldı. Bu süreç berberliğin ve kuaförlüğün insan hayatında ne kadar önemli bir meslek olduğunu ortaya koydu." dedi. 
 

ESNAFIMIZ BU SÜRECİ ÇOK ZOR GEÇİRDİ  
Berberler ve kuaför esnafı olarak müşteriler kadar mağdur olduğuna değinen Mehmet Bayar, "Bizler günlük kazançlarıyla ay sonunu getiren, kiralarını ödeyen meslek sektörüyüz. Dolayısıyla günlük yaşıyoruz, günlük harcıyoruz. Esnaf bu süreci çok zor geçirdi" ifadesini kullandı. 

TEK KULLANIMLIK HAVLULAR KULLANILACAK
 Berber ve kuaförlerde hijyen koşullarına riayet edileceğini kaydeden Mehmet Bayar, şöyle devam etti:  "Hijyen koşullarına da hazırız. Bütün dükkanlarımızı belediyemiz bugünden itibaren dezenfekte etmeye başladı. Berberler ve kuaför esnafı olarak bu süreçte büyük sorumluluk altına girerek her müşteriden sonra koltuk, tezgah ve malzemeler dezenfekte edilecek. Her müşteri tertemiz koltuğa oturacak. Tek kullanımlık havlu kullanarak müşteriye herhangi bir sorun yaşatmayacağız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeni bir çağ, yeni bir dönem başlıyor.

" USTURA İLE TIRAŞ YAPILMAYACAK  
Zonguldak Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar, berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyeceğini, sakal tıraşı, makineyle kısaltılma şeklinde yapılacağını söyledi.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER