METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından soğuk hava dalgası yurt genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, yeni haftada yurt genelinde sağanak yağış ve kuvvetli fırtına etkili olacak.

METEOROLOJİ'DEN FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz, Marmara ile Kuzey ve Orta Ege'de fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, rüzgarın Batı Karadeniz'in batısı ile Marmara'da gece saatlerinden itibaren, Kuzey ve Orta Ege'de ise yarın akşam etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren ise rüzgarın 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar gibi muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

SAĞANAK YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Yurtta Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Erzurum ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2020, 19:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER