MHP'li Meclis Üyesi Net Konuştu 'Ya Yapacaklar Ya Yapacaklar'

MHP’li Meclis Üyesi Net Konuştu“Ya Yapacaklar Ya Yapacaklar”

MHP'li Meclis Üyesi Net Konuştu 'Ya Yapacaklar Ya Yapacaklar'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı ve MHP Belediye Meclis üyesi Mevlude Yalçıner, Zonguldak Belediyesi’nin 16,5 Milyon Lira borçlanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalçıner, Zonguldak halkına hizmet noktasından her zaman destek vermeye hazır olduklarını ancak alınacak kredinin hangi bölgelerde kullanılacağının belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Borçlanmanın ardından hizmet için ihaleleri alan kişiler hakkında konuşana MHP’li Yalçıner, “Ya yapacaklar ya yapacaklar” dedi.
“YA YAPACAK YA YAPACAK”
İller Bankası’na yapılacak borçlanmaya evet diyeceklerini ancak bu noktada şartları olduğuna dikkat çeken MHP’li Yalçıner, “Biz MHP olarak halkımıza hizmet gitmesi anlamında yapılacak olan girişimlere asla hayır demedik. Bundan sonra da hayır demeyiz çünkü halkımıza hizmet gitmesini istiyoruz. Halkımız halihazırda hizmet alamamaktan yakınmakta. Ancak bu konuda belediye başkanımıza yetki verirken de kendisine şartlarımız olacaktır. Şöyle ki, belediyemizin imkanlarının yetmediği yerlerde doğrudan temin ve hizmet alımları ile bazı işler yapılıyordu. Bu işleri alan kişi veya kişiler aldıkları işi doğru yapacaklar. Ya yapacaklar ya yapacaklar. Bununda takibini yapmak belediye başkanımız Sayın Akdemir’e düşüyor” dedi.
“PATATES TARLASI GİBİ”
Yalçıner kendi mahallesi Tepebaşı’ndan örnek vererek, “Şuanda bir çok mahallemizde parke yapılan yerlerde var yapılmayan yerlerde. En azından kendi mahallem adına konuşursam. Tepebaşı mahallesinde doğalgaz çalışmalarından sonra 1,5 yıl süre sonra yollarımız parke yapıldı. Ancak gelin görün ki yapılan yol Tepebaşı halkını hiçbir şekilde memnun etmedi. Özellikle Murat Camii bölgesi yolun kazılarak betonlanmadan, üzerine kum dökülüp parke yapıldığı için daha berbat halde. Patates tarlası gibi ortalık” şeklinde konuştu.
“AKDEMİR DENETLEYECEK”
Yapılacak olan borçlanmanın ardından halka ulaşacak hizmetlerin denetlemesini Başkan Akdemir’in yapması gerektiğine işaret eden Zonguldak Belediye Meclis üyesi Mevlüde Yalçıner, “Bu noktada birşeyler yapmış olmak için yapılmasından yana değilim. Yani bir iş yapılacaksa alan kişilerin bu işi doğru yapmaları ve dolayısıyla belediye başkanının denetlemelerde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Şartlı olarak evet demeyi düşünüyoruz. Biz bu kredinin halka hizmet noktasında kullanılıp kullanılmadığının MHP olarak takipçisi olacağız. 2014 yerel seçimlerinden önce yolları konuşuyorduk. Seçimlerin üzerinden 4 yıl geçti. Biz hala Zonguldak’ın yollarını konuşuyoruz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER