Milletvekili Demirtaş'tan 19 Mayıs mesajı

Milletvekili Demirtaş'tan 19 Mayıs mesajı

Milletvekili Demirtaş'tan 19 Mayıs mesajı

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.Mesajında gençlerin geleceğin güvencesi olduğunu vurgulayan CHP'li Demirtaş,şunları ifade etti:         
'Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100'üncü yıldönümünü kutluyoruz.
19 Mayıs, "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen liderinin önderliğinde, emperyalistlere ve zalimlere boyun eğmeden mücadele eden Türk ulusunun varlık savaşının ilk adımıdır.Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi kısa sürede yurdun dört bir yanına yayılmıştır.
19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk ulusunun da kurtuluş müjdesi ve kıvanç kaynağıdır. 19 Mayıs'ta atılan ilk adımla başlayan ve zaferle taçlanan büyük kurtuluş mücadelesi, devrimlerle güçlenen kuruluş dönemi, gençlerimiz için yol göstericidir. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu nedenle anlamlı ve önemlidir. 
Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamaları ve özümsemeleri büyük önem taşımaktadır. Aydın düşünen, laik ve çağdaş eğitim alan, teknolojiyi kullanan, spor yapan, kültürel açıdan donanımlı, özgüvenli ve karakter sahibi gençleri hayata hazırlamak en önemli görevlerimizdendir. Vatanını korumak için canını verenlerin, Cumhuriyeti kuran kadroların bıraktığı bu emaneti korumak da gençlerin görevi olacaktır.
Tüm yurttaşlarımızın ve devrimlerin bekçisi, geleceğin güvencesi gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor,başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2019, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER