“Minnesota ile kişilik özelliklerini keşfet” eğitimi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ar-ge proje Birimi ve Ruh Sağlığı Hizmetleri Birimince hazırlanan Bartın ve Karabük İl Sağlık Müdürlüklerinin proje ortağı olduğu “Minnesota ile kişilik özelliklerini keşfet “ adlı proje eğitimleri Çaycuma Devlet hastanesi Eğitim Salonunda başladı.

“Minnesota ile kişilik özelliklerini keşfet” eğitimi

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ar-ge proje Birimi ve Ruh Sağlığı Hizmetleri Birimince hazırlanan Bartın ve Karabük İl Sağlık Müdürlüklerinin proje ortağı olduğu “Minnesota İle Kişilik Özelliklerini Keşfet” adlı proje eğitimleri Çaycuma Devlet hastanesi Eğitim Salonunda başladı. 
Projenin açılış toplantısına  Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ar-ge Proje Birimi Sorumlusu Esra Kılıç Kocabaş, Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Esin İlhan, Ar-ge proje birimi çalışanlarından Yasemin Kıran, Çaycuma Devlet Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Ersin Durmuş  ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nagehan Odabaş, Türk Psikologlar Derneği  Eğitimcilerinden  Dr.Öğr. Üyesi   Nihan Tezer Yörük ve Zonguldak Karabük , Bartın, İl Sağlık Müdürlüklerinde görev yapan Psikologlar katıldı..   
Güzel bir organizasyon altında düzenlenen projenin açılış konuşmasını yapan  Zonguldak İl Sağlık Müdürü  Ar-ge Proje Birimi Sorumlusu Esra Kılıç Kocabaş konuşmasında şöyle dedi: “Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ve proje ortağımız olan  Karabük ve Bartın İl Sağlık Müdürlüklerinin, Ruh Sağlığı alanında hizmet kalitesini arttırmak amacı ile  hazırladığımız projemiz,  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ tarafından   desteklenmiştir. Proje kapsamında, Kişilik Testleri uygulamakla yetkili olan Müdürlüğümüz psikologlarından 10 kişiye ,  proje ortağımız olan Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden 7 kişiye, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünden 6 kişiye, olmak üzere , toplam 23 kişilik psikolog grubuna,Uluslar arası geçerlilik ve güvenilirliği kanıtlanmış psikolojik ölçme aracı olan “Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) Uygulama ve Yorumlama Eğitimini “başlatmış  bulunmaktayız.
Eğitim 16 yaş ve üzeri kişilere uygulanan, yalnızca Psikologlar tarafından uygulanıp yorumlandığında anlam kazanan, bireylerin kişisel ve toplumsal uyum düzeylerini değerlendirmeyi hedefleyen bir kişilik testidir. Eğitim,13 ve 10 'ar kişilik 2 gurup halinde, Uzman personelce verilecektir.  Eğitim faaliyeti her grup için 4 iş günü, günde 8 saat olmak üzere her iki gruba da 32'şer saat olarak gerçekleştirilecek olup 1. Grup eğitimi başlamıştır.”
Ayrıca düzenlenen bu eğitimi verecek olan Türk Psikologlar Derneği  Eğitimcilerinden Dr.Öğr. Üyesi   Nihan Tezer Yörük ise “ Kişiliği Ölçmenin bizim için nasıl bir önemi vardır “ konusunda katılımcılara ve izleyicileri bilgilendirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2019, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER