Mirici: Hep daha ileriye...

Mirici: Hep daha ileriye...

Mirici: Hep daha ileriye...

Zonguldak’ta AK Parti’nin en genç milletvekili aday adayı 22 yaşındaki Yasemin Mirici oldu.
Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Mirici, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile AK Parti’den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Mirici, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
“1995 Yılı Zonguldak doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Zonguldak’ta tamamladım. Bana güzel değerler katan Zonguldak’ın köklü liselerinden Mehmet Çelikel Anadolu Lisesi’nden mezun oldum. Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezunum. Sakarya ve Kocaeli ağırlıklı olmak üzere yardım ve kültürel faaliyet kuruluşlarda çalışmalar yürüttüm.
Bu devlet, bu ay yıldızlı bayrak, bu cumhuriyet bizim hepimizin. Ortak geleceğimiz olan Türkiye ve memleketim Zonguldak için ‘Hep daha ileriye” vizyonunu benimsiyorum. Ülkemiz için fedakârlıkta bulunup ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için daima çalışacağım. Benlik duygusunu bırakıp önce ‘BİZ’ olmayı başardığımızda ülkemiz hep bir adım daha ileride olacaktır. Cumhuriyet’in ilk şehirlerinden olan memleketim Zonguldak’ın göç veren değil sanatsal, kültürel ve ekonomik alanda göç alan bir şehir olmasını hedefliyorum. Zonguldak büyük bir potansiyele sahip bir şehirdir. Kaynakları verimli şekilde kullanıldığında ülkemize ekonomik katkısı yüksek olacaktır. Meclisteki kadın vekil oranımız %15’dir. Bu oranı bütün kadınlarımızla beraber yükseltmeliyiz. Bizler Milli Mücadele erleriyle birlikte mücadele eden Anadolu kadınlarının “Kara Fatma, Nene Hatun Halide Onbaşı, Nezahat Onbaşı ve şimdilerde adıyla dalga geçilen bebeğini bırakıp omzunda top mermisi taşıyan Kezban’ın torunlarıyız. Bizler Türk kadınıyız. Kadınların ve gençlerin sorunlarına yönelik çalışmalara yeni vizyon katarak daha ileriye taşımak istiyorum. Ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacağına inandığım Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüdüğü yolda ilerlemek ve 24 Haziran seçimlerinde yanında yer almak istiyorum. Milletvekili aday adaylığımın ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanı ardından AK Parti İl başkanı Zeki Tosun, Yasemin Mirici’ni başvuru belgesini kabul etti. Tosun, Mirici’ye başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2018, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER