Muhtarlar Derneği'nin amacı ne?

Muhtarlar Derneği Başkanı Nas’ın açıklamalarına kamuoyundan tepki:

Muhtarlar Derneği'nin amacı ne?

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanının istifasının isteneceği yönündeki haberlerin basında yer alması üzerine, Muhtarlar Derneği Başkanı’nın, muhtarlar arasında imza toplayarak, Ak Parti’yi hedef alan açıklama yapması gündemde bomba etkisi yaptı.
Siyasi kulislerde muhtarlar derneğinin asli görevinin toplum yararı sınırları içinde kalması gerektiği vurgulanırken, bir derneğin siyaseti arenaya çevirip, insanları kışkırtıcı açıklamalar yapması eleştirilere neden oldu.

Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın basın açıklaması yapacak kadar Metin Karaduman’ı koruma isteğine anlam veremediklerini belirten vatandaşlar şu soruyu soruyor:

“Ak Parti Milletvekilini dernek adına hedef alması ve buna muhtarları da alet etmesi bir yana, genel merkezin milletvekili sıralamasına kadar dil uzatmasının ardında yatan sebepleri merak ediyoruz?”

Konuyla ilgili görüş belirten Ak Partili siyasetçiler de Şerafettin Nas’ın bu açıklamalarına anlam veremediklerini belirterek; “Siyasi mekanizmalar kimsenin şahsına özel değildir. Parti yöneticileri halka hizmet için gelirler. Yaptıkları hizmetlerle kendinden sonra yönetici olacaklara örnek olurlar. Zamanı geldiğinde de bu bayrağı devretmesini de bilirler. 

Görevi olmadığı halde sivil toplum örgütünün şemsiyesi altında şahsi hırs alınırcasına, Genel Merkezin tercihlerini sorgulayarak, hele ki bir milletvekilinin hedef gösterilmesinin altında başka sebepler olduğu açıktır.

Türkiye’nin her yerine olduğu gibi Zonguldak’ta da süregelen hizmetlerin hızla bitirilme aşamasına girdiği gibi, kentin sorunları için de kalıcı çözümler arandığı ve projeler üretildiği, milletvekillerimiz, bürokratlarımız ve parti yöneticilerimiz tarafından sürekli kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Bunları görmezden gelerek aşırı çıkışlar yapılması, basit hesaplar içerisinde olup, büyük resme bakmayı bilmeyenler, hedeflediği amaca ulaşamayacaklarını da bilmelidirler.

Bu tür saldırganlık gösterilerine diğer muhtar arkadaşların da alet edilmesi bir yana, bunları yapan da,  yaptıran da varmak istedikleri hedefe ulaşamayacakları gibi,  bunu bile düşünemeyen insanların niyetleri partiye zarar vermekse bunda başarılı olamayacaklardır” dediler.

 

Muhtarlar Derneği’nin görevi siyaset mi?

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın, muhtarla arasında imza kampanyası başlatarak, AK Partili Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’a destek verme isteğinin yanısıra, buna karşılık olarak görevden alınmak istenen diğer AK Partili ilçe başkanları görmezden gelmesi kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu.

Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği BaşkanıŞerafettin Nas’ın, muhtarla arasında imza kampanyası başlatarak, AK Partili Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’a sahip çıkması bu karşılık olarak görevden alınmak istenen diğer AK Partili ilçe başkanları görmezden gelmesi kamuoyunda soru işaretlerine neden oldu. 

Bilindiği üzere önceki gün Ak Parti Genel Merkezi tarafından Merkez ilçe ile birlikte, Kilimli, Alaplı, Kozlu Ak Parti ilçe başkanlarının da istifaları istenebileceği haberi basında yer alırken, akabinde Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın ise sadece Merkez İlçe Başkanı için muhtarlardan imza toplaması “Muhtarlar Derneği’nin asli görevi ne?” sorularının sorulmasına neden oldu.
Nas’ın Karaduman’a sahip çıkıp istifası istenen Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu ile adaylık konusuna belirsizliği süren Alaplıİlçe Başkanı Mustafa Yavuz’a karşı sessiz kalması, Nas sadece “Merkez ilçenin mi,” Muhtarlar derneği başkanı diğer ilçelerin değil mi? Karaduman için toplanan imzalar diğer ilçe başkanları için neden toplanmıyor?”şeklinde yorumlara neden oldu.

Muhtarlar Derneğinin bu girişimini siyasi arenada yer alma isteği olarak nitelendiren vatandaşlar, derneklerin toplum yararına olmasının yanında, taraf tutarak belli konulara alet olmadan, siyaset dışı olması gerekliliğini de vurguladılar.

VEKİL NEDEN HEDEF ALINDI?

Vatandaşlar ayrıca; “Nas’ın, Karaduman’ı korurken, AK Parti’nin Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Başkanı ve ak parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ı ise hedef alması, “Nas’ı yönlendiren birileri mi var? Madem Karaduman’a sahip çıkıyorsun, diğer ilçe başkanlarına neden sahip çıkmıyorsun. Burada Özbakır’ı yıpratma amacı ne? şeklinde sorulan cevaplanmasını da isteyerek, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’tan bu açıklama beklediklerini de belirtiyorlar. 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 05:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
muhterem
muhterem - 7 yıl Önce

amacı artist olmak ne olcak..sanki ilinde tek merkez muhtarları var.başdan aşşağıya siyaset kokuyor...

yusuf
yusuf - 7 yıl Önce

sanada kaldıysa bu konu daha nedıyım,,işine bak nas işine..muhtarların sorunlarıyla ilgilen siyaseti yapnlar yapar..iki koyun gidemezsın konuşuyorsun..

melih
melih - 7 yıl Önce

hoş hoşt hoşt..sende nerden cıktın be adam..muhtarmısın,avukatmı,

mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas sen muhtarlar derneğinin başkanısın,akparti sözcüsü değil..kozluya gelde sıkıntılarımızı dinel..adamın canını sıkma.bizim sorunlarımızla ilgilen o kalın kafan siyasete bulaşmasın.önce bizler.muhtarların..anladınmı..

MUSTAFA
MUSTAFA - 7 yıl Önce

SİZİN AĞA BABALARINIZI İYİ BİLİRİZ İYİ BİLİRİZ..

Cücü
Cücü - 7 yıl Önce

Boş boş konuşuyor kaleye almayın dostlar

Cücğ
Cücğ - 7 yıl Önce

Boş boş konuşuyor muhtar rahtsın heraldi muhtar otur oturdugun yerde

Cüneyt
Cüneyt - 7 yıl Önce

Boş boş konuşma muhtar ratsın heraldi otur oturdugun yerde koltugundan olma sonra

SIRADAKİ HABER