MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUHTARLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zonguldak Valiliği'nce Merkeze bağlı belde, köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla 2021 yılı aylık muhtar toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda  Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'nın başkanlığında düzenlenen toplantıya;  Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Camgöz, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, muhtarlar derneği başkanı Şerafettin Nas, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli, İl Jandarma komutan vekili binbaşı Özgür Uyar, Merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ve daire müdürleri katıldı.

Muhtarların kamu yönetiminde çok önemli bir mihenk taşı olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Turgut Subaşı konuşmasında şunları ifade etti:

"Çok değerli köy ve mahalle muhtarlarımız hepiniz hoş geldiniz Zonguldak valiliğince 2021 yılının ilk muhtarlar toplantısını gerçekleştiriyoruz.denk gelen toplantısı nedeniyle katılamadı. Sayın valimiz ve de bu toplantıyı ben yürüteceğim. Muhtarlar kamu yönetiminde çok önemli mihenk taşlarından birisidir. Bulundukları mahalle ve köylerinde adeta halkın temsilcisi ve merkezi hükümetimizin devletimizin oradaki birer mümessili niteliğindedir. Onun için biz özetle kamu kuruluşları merkezi yönetim olsun mahalle giderler olsun köylere ve mahallelere yönelik götürdüğümüz kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve zamanında noksansız olarak götürülmesinde özellikle köy ve mahalle muhtarlarının hem yasal olarak hem de işi gereği olarak muhtarlarımızla en üst seviyede işbirliği yapıyoruz. Bugün hangi kamu görevlimiz kendi görev alanı ile ilgili bir köye gittiği zaman mutlaka muhtarla görev icabı zorunluluk icabı da işbirliği yapmak zorundadır. Onun için muhtarlarımızın bu manada hem yönetim sistemi açısından hem bireysel olarak, valilik olarak çok önemsiyor onların görevlerinin en üst seviyede yerine getirilmesinde her türlü katkıyı bütün kamu kurumlarının noksansız şey diyordu ya sunmamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bu toplantılar biliyorsunuz hem mahallelerin müşterek ihtiyaç, güncel sorunları masaya konulması kamu kurumlarıyla işbirliği gerektiren durumlarda en üst seviyede yerinde çözümler bulunması için son derece fayda arz etmektedir. Muhtarlarımızın çok önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. toplantı bunun gereği olarak düzenlenmiştir"

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör'de katılımcılara afetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirerek, "Afet insanlar için fiziksel ve ekonomik kayıplar doğuran insan normal yaşantısını etkileyen imkanların yetersiz kaldığı doğal ve insan kaynaklı olaylardır. İlimizde 380 köy bulunmaktadır. Amacımız afetlerde müdahale çalışmasında görev almak, vatandaşlarımıza yardımcı olmaktır."dedi 

Basına kapalı olarak devam eden toplantıda İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve daire müdürleri muhtarları bilgilendirdiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2021, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER