MÜŞAVİRE DANIŞ UYGULAMASIYLA İLETİŞİM KOLAYLIĞI AMAÇLANIYOR

MÜŞAVİRE DANIŞ UYGULAMASIYLA İLETİŞİM KOLAYLIĞI AMAÇLANIYOR

Ticaret Bakanlığının yurt dışı teşkilatı ile merkez birimleri arasında hızlı bilgi paylaşımını ve koordinasyonu sağlamak, yurt dışı teşkilatında görevli Bakanlık temsilcilerinin faaliyetlerini, programlarını takip etmek, çalışmalarında etkinlik ve verimliliği geliştirmek üzere kurulan "Dış Temsilcilikler Yönetim Bilgi Sistemi" 2 Ocak 2021 Tarihinde devreye girdi. Hayata geçen sistemde kullanıma açılan “Müşavire Danışın” uygulaması sayesinde ticaret müşavir ve ataşelerimizle iletişiminin kolaylaşması amaçlanıyor. 

Ticaret Bakanlığının dış temsilcilik operasyonları çerçevesinde halen 92 ülke 129 merkezde 162 ticaret müşaviri ve ataşesi hizmet veriyor. Sistem sayesinde ticaret müşavirlerinin ihtiyaç duydukları bilgi, belge, rapor ve sunumlara online erişebilmeleri ayrıca gerçekleştirdikleri faaliyetler ile görev yaptıkları ülkelerdeki ekonomik, ticari nitelikteki bilgilerin, pazara giriş fırsatlarının da Bakanlığa iletilmesinin hızlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir “Ticaret Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar ile 2 Ocak’ta hayata geçen “Dış Temsilcilikler Yönetim Bilgi Sistemi” kapsamında hizmete açılan “Müşavire Danışın” uygulaması ile iş dünyamızın yurt dışındaki ilk temas noktaları olan ticaret müşavirlerimiz, dış ticaret erbabının ve yatırımcıların yurt dışı pazarlara ilişkin sorularını doğrudan sistem üzerinden yanıtlayabilecek. Uygulamayı kullanarak sorulan sorular ve talepler ilgili müşavirliklere iletilecek ve uygulama üzerinden en kısa sürede yanıtlanacak. Artık dış ticaretle uğraşan üyelerimiz ve yatırımcılar, ticaret müşavir ve ataşelerimizden görev yaptıkları ülkelerle ilgili sorularını o ülkeye gitmeden yönlendirebilecek, müşavirlerimiz tarafından hızla gönderilen yanıtlar uygulama üzerinden takip edilebilecek. Müşavire Danışın” uygulamasına Ticaret Bakanlığının "www.ticaret.gov.tr" ya da "https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr" internet adreslerinden ücretsiz ulaşılabilecek. Programın kullanımını anlatan tanıtım videosu da bu adreste incelenebilir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2021, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER