Mustafa Balbay'dan Şenol Şanal'a destek

Mustafa Balbay'dan Şenol Şanal'a destek

Mustafa Balbay'dan Şenol Şanal'a destek

CHP eski İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, bir takım ziyaretlerde bulunmak ve CHP Zonguldak Belediye Başkan adayı Şenol Şanal’a destek vermek üzere Zonguldak'a geldi.
CHP seçim koordinasyon merkezinde CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Belediye Başkan adayı Şenol Şanal ve partililer ile buluşan Balbay ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Balbay, ''Zonguldak'ı kardeş şehirden de öte Türkiye'ye birlikte bakan emeğin, alın terinin üretimin penceresinden bakan şehirler gözüyle bakacağız'' diyerek şöyle konuştu; ''31 Mart seçimlerinden sonra 1 Nisan sabahı Şenol Şanal belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra İzmir belediye başkanımız ile birlikte Zonguldak'ı kardeş şehirden de öte Türkiye'ye birlikte bakan emeğin, alın terinin üretimin penceresinden bakan şehirler gözüyle bakacağız diye düşünüyorum. Ben Zonguldak'a geçmiş dönemlerde de çok kez geldim. Alın terini kömür karasından yüzünün akıyla çıkıp hayatını kurmaya çalışanların şehridir. Ama şimdi geldiğimiz noktada işsiz sayısı çok fazladır. Türkiye'de oto yollardan oto yol yapanın kar garantisi var. Türkiye'de köprü yapanın kar garantisi var. Ama emeğin, alın terini alın teri garantisi yok. Zonguldak bunun simgesi şehirlerden biridir. 1 Nisan sabahı ile birlikte biz tüm Türkiye’de bir gelecek olsun bir bahar başlasın arz ediyoruz. Tüm Türkiye’nin kazanacağı bir seçim olsun diyoruz. Bu seçim sürecinde dil çok tartışıldı. Tek dil tek devlet tek vatan hepimizin ortak noktasıdır. Bu tekli nasıl kullanacağız sevginin dili olsun istiyoruz. Yalanın dolanın dili olmasın istiyoruz. Meydanlarda gerilimin ayrışmanın dili olmasını istiyoruz. Türkiye’de hiçbir şey gizli kalmaz. Bu seçimde ilerde çok yazılacak. Nasıl 1950’lerde ki seçimler 60’lardaki seçimler 70’lerdeki seçimler 1982 Anayasası’nın oylanma biçimi nasıl bir süre sonra yazıldıysa bu seçimde çok yazılacak. Ve gerçekler ortaya çıkacak. Ama biz halka duyduğumuz saygı, sevgi bu ülkenin demokrasisinin gram yeri almaması içindir. Türkiye için biz bu teklifi sevgi dilini kullanmaya devam edeceğiz. Zonguldak'ta önümüzdeki dönem artık çalışan sayısının işçi sayısından çok olduğu bir il olmasını bileceğiz. Zonguldak’ta toprağın üstü yeşil altın. Toprağın altı siyah altın, kıyısı mavi altın böyle bir bereketin içinde oturup da, İşsizliğin konuşulduğu bir şehir olması hakikaten yakışan bir şey değil. Bu kaderi değiştirmek mümkün hep birlikte başaracağız diye düşünüyorum” dedi. (Gamze Taşdemir)

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2019, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER