Nas'ın ihracı istendi

Nas'ın ihracı istendi

Nas'ın ihracı istendi

Mahalle muhtarlarını derneğe toplantı yapacağız diye çağırıp, Ak Parti milletvekili aleyhinde basın açıklamasına alet eden Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas için Ak Parti’den ihracı istendi.

Şerafettin Nas’ın, Ak Parti’den Kilimli Belediye Başkan adaylığını sağlama almak için, mahalle muhtarlarını kendi emellerine alet ederek, Ak Parti’nin etiğine uygun olmayan şekilde saldırgan bir tavırla basın açıklaması düzenlemesi vatandaşlar tarafından da tepki görüyor. Bir vatandaş Nas’ın partiden ihraç edilmesi için Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu’na dilekçe ile başvurdu.

Merkez Disiplin Kurulu’na yazılan ihtarnamede ; Haddini aşan ve tehditkar tavırları ile partiyi yıpratarak, halk içinde huzursuzluğa neden olduğu vurgulanan Nas’ın bu çirkin tavırlarına biran önce dur denmesi gerektiği vurgulanırken, parti tüzüğüne aykırı tavırlardan dolayı gereğinin yapılması isteniyor.

Bilindiği üzere Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ın görevinden istifa etmesinin istenmesi üzere Muhtarlar Derneği Başkanı Nas tarafından alelacele bir basın toplantısı düzenlenerek, Zonguldak Milletvekili ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüseyin Özbakır aleyhine karalama kampanyası yapmaya çalışılmıştı. Bu tutumuna da derneğe bağlı muhtarları da alet eden Nas’ın siyasi kaos ve siyasi linç kampanyası tutmamıştı.

Ne amaçla çağırıldıklarını bilmeden bir oldubittiye getirildiklerini ifade eden muhtarlar, bir anda siyasi bir açıklamanın içinde kendilerini bulduklarını söylediler. “Bize imzalayın dediler, biz de imzaladık. Ama neye imza attığımızı bile bilmiyoruz. Neyin içinde olduğumuzu sonradan anladık” diyerek Nas’ı kınadıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili parti disiplin kuruluna Şerafettin Nas’ın ihraç edilmesi talebi ile baş vuran vatandaş dilekçesinde;

“Haddini aşan cümleler ile kendini Zonguldak Fatihi sanan bu Muhtar aynı zamanda Ak Parti’nin bir üyesi zamanında aday adayı olmuş bir zattır. Dolayısı ile bu çirkin tavırlara biran önce dur demenizi sizden rica ediyorum.” İfadeleri yer aldı.

İstifa etmemek için direnen Metin Karaduman ise dün Ak Parti tarafından görevden alınmıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER