Neden 6 bin 500 değil?

Milletvekili Demirtaş, Hamdi Uçar'a sordu!

Neden 6 bin 500 değil?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TTK’nin bin 500 işçinin yeterli olmayacağını ve 6 bin 500 işçinin alınması için iktidarın çalışma yapması gerektiğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde TTK’ya alınacak işçilerin yaş kriteri hakkında açıklamada bulunan ve 2019 yılında alımların yapılacağını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar’ın açıklamalarını değerlendiren Milletvekili Demirtaş, iktidarın seçim yatırımı yaptığını iddia etti.
İnsanların işsizlik yüzünden kaçak ocaklarda da çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Demirtaş: “TTK’ya işçi alınacağı söylendi ve rakam bin 500 olarak açıklandı. Neden bin 500? Neden 6 bin 500 işçi alınmıyor? Bin işçi zaten Aralık ayında emekli olacak, 6 bin açık zaten devam edecek. Bir an önce işçi alınmalıdır. Bunlar seçim yatırımı yapıyorlar. Ayrıca, insanlarımız işsizlik yüzünden kaçak ocaklarda çalışmak zorunda kalıyorlar. Daha birkaç gün önce 3 kardeşimiz hayatını kaybetti. Kaçak ocaklarda açlıkla ve ölüm arasında tercih yapmak zorunda kalıyorlar. Zonguldak’a ihanet etmesinler bir an önce işçi alımı yapılsın ve sayısı daha fazla olsun” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2018, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER