O Başkanın istifasını istediler...

O Başkanın istifasını istediler...

O Başkanın istifasını istediler...

Geçtiğimiz gün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması tartışmaları için AKP'li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım" ifadelerini kullanmıştı.
Başkan Aktaş’ın bu açıklamalarının ardından Türkiye genelinde Baro Başkanları ortak bildiri düzenleyerek, kendisinin istifasını istedi.
Zonguldak Baro Başkanı Özel Eroğlu’da tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bursa’da yaşanan olay nedeniyle bu toplantıyı yapmaya gerek gördük. Bursa Büyükşehir Belediye Toplantısında Kurban Bayramında taşımanın ücretsiz olması yönünde verilen önerge üzerine bir başka önerge de 30 Ağustos’da da ücretsiz olması yönündeydi. Bunun üzerine Bursa Büyükşehir belediye Başkanı da derki: ’30 Ağustos ile Kurban Bayramı aynı mı?’ 30 Ağustos’u itibarsızlaştırılmasını biz Baro Başkanlığı olarak bu söylemleri nefretle kınıyoruz. Bu davranış, yönetici mevkiinde olanların hiçbir şekilde kabul edilebilir davranışı varsayılamaz. Bu devlete, bayrağa, milli değerlerimize karşı bir tavırdır. Belediye Başkanının bu söylemleri asla kabul edilemez. 30 Ağustos gibi zaferler olmasaydı, bu şehitlerin kanı dökülmeseydi bu tür pervasızca, fütursuzca söylemlerde bulunan Belediye Başkanları da olmazdı. Bu tip saçmadan da öte, ihanet sözleriyle Bursa’da Belediye Başkanlığı yapan bir kişiye yakıştıramadık. Ortak bildirimde tüm Baro Başkanları olarak Bursa Belediye Başkanını istifaya davet ediyoruz.”
‘ADLİ TATİL 2 EYLÜL’DE BİTİYOR’
Öte yandan, adli tatilin 2 Eylül itibariyle sona ereceğini söyleyen başkan Eroğlu: “Adli tatil 1 Eylül’de sona erecek. Bu tatilde bazı davaların süreci işlemez. Bizim yapabileceğim en fazla tatil bir haftadır. 2 Eylül’de adli tatilin ardından açılışımızı yapacağız” dedi.

(Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER