O Toplantıda Neler Yaşanmış Neler!

O Toplantıda Neler Yaşanmış Neler!

O Toplantıda Neler  Yaşanmış Neler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman, İl Özel İdaresi bürokratlarının yakınlarını işe almasını kınadıklarını belirtti. Ayrıca toplantıdan basının çıkarılmasını yanlış bulduklarını ifade eden Zaman, “Bu yanlıştı. Ancak iyiki de çıkmışlar. İçeride çikrin ve düzeysiz tartışmalar oldu. Tehditler etmeye kadar konuşmalar oldu. Küfürleşmenin eşiğine gelindi neredeyse” dedi.
“VALİMİZ ÇOK DUYARLIDIR”
Böyle bir durumu CHP grubu olan red ettiklerine dikkat çeken CHP’li Zaman, “Öncelikle şunu belirteyim gerçekten çok şaşırdık. Böyle büyük bir hata nasıl yapılır? Diye. Karşılıklı tartışmaları ise sabırla dinledik. Tabi burada bir hınç alma peşinde olan arkadaşlarda vardı. AK Parti grubunda vardı bunlar biz bunu doğru bulmadık. Devlet terbiyesi almış olan insanlar hangi siyasi görüşten olursa olsun karşısında ki insana o terbiye ile hitap etmesi gerekiyordu. Meclite ki o tartışmalarda seviyesi aşan, dengesiz, çok sert tartışmalar yaşandı. Son 34 kişi ile ilgili bir tablo çıktı ortaya. 696 sayılı KHK ile taşeronların işe alınmasının arasına sıkıştırılmış, taşeron ile beraber bu kişilerde işe alınabilir gibi bir durum söz konusu oldu. Tabi liyakatsız olarak işe alınan insanlar mutlaka hata yaparlar. Biz her zaman liyakatlı olan insanların işe girmesini savunuyoruz. Tabi liyakatsız insanların işe girmelerinin sebebi siyasidir. Siyasilere diyet borcu olanlar onu ödemek için siyasetçinin istediği her türlü oyunlara gelirler. Burada biz bunu yaşadık. Gerçekten hiç hoş olmayan özel idarede çalışan insanların yakınlarının tablonun içerisinde olmasını kınıyoruz. Ben şuna inanıyorum. Sayın Vali çok duyarlı bir insandır. Konu ile ilgili mutlaka araştırma yapacaktır. “ dedi.
“İYİ Kİ TOPLANTIDA YOKTUNUZ”
Toplantıya davet edilen daha sonra salondan çıkarılan gazeteciler hakkında konuşan Zaman, “Basının çıkarılmasını biz doğru bulmadık. Ancak basın içeride olup şu tartışmaları görseydiniz çok çirkef ve çirkin tartışmalara tanık olacaktınız. İyi ki gazeteciler orada yoktu. Orada toplum adına karar alındığı için mutlaka basının içeride olması gerekiyordu. Seçilmiş olan insanların hitap etme şekilleri çok yanlıştı. İçeride çok kötü bir tablo vardı.” Dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER