OBM'de Yangın Eğitim Tatbikatları

OBM'de Yangın eğitim ve tatbikatları sona erdi

OBM'de Yangın Eğitim Tatbikatları

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce 2017 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında Bartın, Karabük ve Zonguldak İllerinde yer alan İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen yangın eğitimi ve tatbikatları sona erdi.
Zonguldak ve Karadeniz Ereğli İşletme Müdürlüklerinde düzenlenen ve Bölge Müdür Yardımcısı Cevdet Çiçek ve Koruma Şube Müdürü Muharrem Koç tarafından verilen eğitime Zonguldak ve Karadeniz Ereğli İşletme Müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, orman muhafaza memurları, arazöz şoförleri ve yangın ilk müdahale ekipleri katıldı.
Eğitimde yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılacak iş ve işlemler anlatılarak ekiplerin malzemeleri kontrol edildi. Yapılan tatbikatın ardından yangınsız bir sezon temennisi ile eğitim tamamlandı.
Tamamlanan eğitimlerin ardından konu ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel;
Temel amacımız orman varlığımızı korumak, yaşatmak ve artırmak. Bu amaçla personelimizin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisi ölçtük. 2017 yılı Orman Yangınları ile Mücadelede hazırlıkların tamamlandı. Bölge Müdürlüğü olarak bu konuda tüm gayretimizi göstereceğiz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girilmiştir. Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Sezonda vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 177 yangın ihbar hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz dedi.

haber

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER