Ödeme yapmayanların başvurusu iptal edilecek

Ödeme yapmayanların başvurusu iptal edilecek

Ödeme yapmayanların başvurusu iptal edilecek

Zonguldak İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurularına ilişkin değerli kâğıt bedeli tahsilatının 02 Nisan 2018 tarihi sonrasında vergi dairesi müdürlüklerince, anlaşmalı bankalar ve “https://ivd.gib.gov.tr” internet adresi üzerinden yapıldığını, kimlik kartı müracaatı öncesinde tahsilat işleminin başvuru sahibi adına gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 30 Haziran 2018 – 1 Temmuz 2018 tarihlerindeki Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için gerçekleştirilebilecek kimlik kartı müracaatlarına ilişkin değerli kâğıt bedeli tahsilatının vergi dairesi müdürlüklerince, anlaşmalı bankalar ve “https://ivd.gib.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılamaması halinde, “değerli kâğıt bedeli tahsilatı yapılmadan” vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı müracaatının alınmasına yönelik MERNİS uygulama yazılımı üzerinde gerekli değişiklikler/güncellemeler yapılacağı belirtildi.
Açıklamada, “Değerli kâğıt bedeli tahsilatı yapılan başvurunun işlem sürecinde herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte, ‘değerli kâğıt bedeli tahsilatı gerçekleştirilemeyen başvuruların işlem süreci’; MERNİS - TCKK İşlemleri – Başvuru İşlemleri – Başvuru Alma Menüsü - Ödeme Bilgileri Sekmesi altında yer alan ‘Ödeme Daha Sonra Kontrol Edilecek’ ve ‘Onaylıyorum’ kutucukları işaretlenerek gerçekleştirilecektir.
Değerli kâğıt bedeli sonradan tahsil edilecek olan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuru işlemlerinin sonucunda verilecek Geçici Kimlik Belgesinde ve Başvuru Talep Belgesinde ilgili açıklamalar yer alacak olup, başvuru sahibi teslim alacağı Geçici Kimlik Belgesi ile işlemlerini gerçekleştirebilecektir.
MERNİS’te yapılacak olan değişiklikler/güncellemeler sadece Genel Müdürlüğümüzün belirlediği süreler içerisinde aktif hale getirilecek ve bu husus ayrıca MERNİS üzerinden yapılacak duyurularda belirtilecektir.
Değerli kâğıt bedeli tahsilatı gerçekleştirilmeden yapılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurularının, onaylanarak kimlik kartı kişiselleştirme süreçlerinin başlayabilmesi için Genel Müdürlüğümüzce belirlenen süre içerisinde başvuru sahibinin vergi dairesi müdürlüklerine, anlaşmalı bankalara veya “https://ivd.gib.gov.tr” internet adresi üzerinden değerli kâğıt bedelini yatırması gerekecektir. Belirlenen süre içerisinde değerli kâğıt bedeli tahsilatı yapılmaması durumunda kimlik kartı başvurusu iptal edilecektir.
MERNİS veri tabanı üzerinde yapılacak olan değişiklikler ilk olarak 22 Haziran 2018 ve 29 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olup sadece seçim ve sınav süreçleri boyunca kullanılabilir olacaktır.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 18:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER