OGM'den Orman Köylüsüne Kredi Ve Hibe Desteğine Devam

OGM'den Orman Köylüsüne Kredi Ve Hibe Desteğine Devam

OGM'den Orman Köylüsüne Kredi Ve Hibe Desteğine Devam

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Zonguldakta da çeşitli alanlarda orman köylüsüne kredi ve hibe desteğinde bulunmaya devem ediyor.
Bu desteklerle orman köylüsünün yüzünü güldüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2017 Temmuz ayı itibarıyla Zonguldakta yaşayan 212 aileye 3 milyon 246 bin liralık kredi ve hibe desteği verdi. Orköy faaliyetleriyle orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vererek onların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen OGM, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla Zonguldakta 139 aileye dış cephe kaplama (mantolama), 68 aileye süt sığırcılığı, 2 aileye süt koyunculuğu ve 3 aileye fenni arıcılık olmak üzere toplam 212 aileye 3 milyon 246 bin lira destek verdi. OGM bu desteğin 650 bin lirasını ise hibe olarak gerçekleştirdi.
Orman köylüsünün ekonomik olarak gelişmesine katkı veren bu uygulamaların bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Orman köylerinin yerinde kalkınması, büyük şehirlere göçün önlenmesi noktasında bu destekler büyük öneme sahip bulunuyor. Ayrıca bu destekler istihdama da katkı veriyor dedi.
Orman köylüleri hasmımız değil hısımımızdır
Rutin projelerinin yanı sıra her yıl köylünün talep ve istekleri doğrultusunda bölgelerden gelen uygulanabilir ve ekonomik getirisi yüksek olacak türden birtakım projeleri de hayata geçiriyoruz diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu Orman köylüsünün ekonomik gücünü artırmak ve kalkınmalarına katkıda bulunmak için desteklerimiz sadece Zonguldakta değil bütün Türkiyede sürecek. Orman köylüleri bizim hasmımız değil hısımımızdır. 177 yıllık geçmişi olan orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi orman köylüsünün yanında yer alacak diyerek sözlerini tamamladı.

haber

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER