Öğrecilere Ödev Verilmesin

Öğrecilere Ödev Verilmesin

Öğrecilere Ödev Verilmesin

Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Sadettin Dede, 2017-2018 eğitim öğretim yılının bir takım sorunlar ile başladığını ancak ilk yarının kazasız belasız atlatıldığını belirtti. Kamuoyunda çok konuşulan ve öğrencilere ödev verilmemesinin çok eleştirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Dede, “Tabii tatil süreci içerisinde öğrenciler ödevi yapsınlar mı? Yapmasınlar mı? Her sene bir şekilde konuşulan ve tartışılan bir konudur. Öğrenciler dinlesinler diye tatil verildiyse eğer bırakın dinlesinler. Canlarının istediği şeyleri yapsınlar. Tabii yapılabilecek etkinliklerden en iyilerinden bir tanesi tatil içinde yapabiliyorlarsa çocuklarımız kitap okusunlar” dedi.
“SIKINTILI BAŞLADI İYİ BİTTİ”
2017-2018 eğitim öğretim yılının sıkıntılı bir süreç ile başladığını ancak ilk dönemin kazasız belasız atlatıldığına işaret eden Başkan Dede, “ İyi bir eğitim öğretim döneminin sona erdirdik. İl genelinde baktığımızda kazasız belasız bir eğitim-öğretim döneminin ilk yarısı gerçekleşti. Ciddi sorunların yaşanmadığı bir eğitim öğretim dönemi yaşadık. Dönem başlangıcı maalesef hareketli ve kafa karışıklığına yol açacak gelişmelerle başladı. TEOG’un kaldırılması, üniversiteye giriş sınavlarında yeniden düzenlemeler gibi. Ancak hala bir takım karanlık noktaların insanların kafasında aydınlanmadığı belli oluyor. Dönem sonunda öğrencilerin gireceğiz sınavlarla ilgili hala soru işaretleri ve kaygılar mevcut. Liselere öğrenciler nasıl yerleşecek? Veliler bu noktada hala net değiller. Üniversite sınavları nasıl olacak son sınıfa giden öğrencilerin velileri hala merak içinde. Böyle kafa karışıklıklarının yaşandığı bir dönemin sonuna geldik. Öğrencilerimiz şu an tatildeler. Öncelikle öğrencilerimize iyi bir tatil diliyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİLER DİNLENMELİ”
Öğrenciler dinlensin diye tatil verildiyse eğer ödev verilmemesi gerektiğine işaret eden Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı sadettin Dede, “ Biz okulları tatilde de gezmeye devam ediyoruz. İdarecilerimiz çalışanlarımız memurlarımız hala okuldalar. Onlar şu anda okulları yeni döneme hazırlamak için büyük bir gayret içerisindeler. Kimi okullarında tamirat tadilat yaptırıyor. Kimi Boya badana derdinde. Okullarımızda gerçekten hummalı bir çalışma var. Tabii tatil süreci içerisinde öğrenciler ödevi yapsınlar mı? Yapmasınlar mı? Her sene bir şekilde konuşulan ve tartışılan bir konudur. Öğrenciler dinlesinler diye tatil verildiyse eğer bırakın dinlesinler. Canlarının istediği şeyleri yapsınlar. Tabii yapılabilecek etkinliklerden en iyilerinden bir tanesi tatil içinde yapabiliyorlarsa çocuklarımız kitap okusunlar. Elbette oyunda oynayacaklar. Gönüllerince bir tatil geçirsinler ve 2. Döneme hazır hale gelsinler. Hızlı ve yoğun bir 2. Dönem bizleri bekliyor tabi ne kadar hazır gelirlerse bu süreci o kadar rahat atlatırlar” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER