ÖĞRENCİ YURDUNUN AKIBETİ NE OLDU?

ÖĞRENCİ YURDUNUN AKIBETİ NE OLDU?

Amelebirliği Başkanlığı'nca Zonguldak İl Merkezi, Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde inşa edilmesi öngörülen 750 kişilik kız öğrenci yurdunun akibetinin ne olduğu merak ediliyor.

Amelebirliği eski Başkanı Osman Balamir'in avam projeleri çizdirip bol bol reklamını yaptırdığı Amelebirliği Kız Öğrenci Yurdu, Osman Balamir ve yönetiminin çelişkili ve tutarsız kararları nedeniyle askıda kalmış ve bir türlü sonuçlanamamış, üstelik hukuki sorunlar yaşanmasına neden olmuştu.

Daha sonra Amelebirliği Başkan Vekili Murat Köseoğlu tarafından Danışma Kurulu Toplantısı'nda kız öğrenci yurdunun inşası için karar alındığı açıklanmıştı.

Ancak, Amelebirliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda ilan edilmesine rağmen, bugüne değin kız öğrenci yurdu konusunda hiçbir gelişme yaşanmadığı gibi, kamuoyunu bilgilendirece herhangi bir açıklama da yapılmadı.

Zonguldak'ta özel öğrenci yurtları ve konutlarda yüksek kira bedelleri nedeniyle barınma sıkıntısı çeken üniversite öğrencileri için umut kapısı olarak görülen Amelebirliği Kız Öğrenci Yurdu'nun akibetinin ne olduğu bilinmiyor.

TÜZÜK YATIRIM ÖNGÖRÜYOR

Amelebirliği tüzüğü, kurum bütçesinin yüzde 30'u kadar yatırım yapılmasını öngörüyor. Ancak tüzüğün açık hükmüne rağmen, bu yönde adım atılmayışı ve Amelebirliği maddi kaynaklarının atıl durumda bırakılması eleştirilere neden oluyor.

(HABER MERKEZİ)

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER