Okuduğu Sıralara Başkan Olarak Döndü

Okuduğu Sıralara Başkan Olarak Döndü

Okuduğu Sıralara Başkan Olarak Döndü

ZONGULDAK - Bülent Ecevi̇t Üni̇versi̇tesi̇ (BEÜ) Mühendi̇sli̇k Fakültesi̇ Maden Mühendisliği Bölümünden 34 yıl önce mezun olan Prof. Dr. Sait Kızgut, aynı bölüme başkan olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kızgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o dönem adı Zonguldak Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olan, daha sonra Hacettepe Üniversitesi Zonguldak Mühendislik Fakültesi ve ardından 2012deyse ismi değişen BEÜ Mühendi̇sli̇k Fakültesi̇nde okumak için 1979da Zonguldaka geldiğini söyledi.

Kentte geldiğinde içindi burukluk ve bilinmezlik olduğunu ifade eden Kızgut, Öğrenciliğim boyunca güzel arkadaşlıklar yaşadım. Burada iyi bir eğitim aldığımı düşünüyorum. 1979da okumak için geldiğim bölümümden 1983de mezun olmamın ardından okuduğum bölüme araştırma görevlisi olarak başladım. Sırasıyla kariyer basamaklarını tırmandım. En gurur verici olayı yaşıyorum. Okuduğum bölüme yıllar sonra başkan oldum. Arkadaşlarıma layık olmaya çalışıyorum. diye konuştu.

Öğrencilik ve akademik kariyerinin kendisi için iki ayrı olay olduğunu anlatan Sait Kızgut, Ders verdiğim zamanlar öğrencilik anılarım aklıma geliyor. Bazen rüyalarımda bir dersten kaldığımı görüyorum. ifadesini kullandı.

Kızgutun okuduğu dönem hocası olan ve aynı bölümde mesai arkadaşı Prof. Dr. Vedat Didari ise yaklaşık 34 yıldır Sait Kızgutu tanıdığını belirterek, Onun öğrenciliğinde biz genç hocalardık. Onlar bölümün ümit veren gençlerindendi. Bu bizim için gurur verici. Onların böyle pozisyonlarda olması gençlerin önünü açmasına vesile olacak. açıklamasında bulundu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER