‘Ölüm Yolu’ olsun!

CHP’li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldak-Ankara Karayolu’nda meydana gelen kazaları meclise taşıdı

‘Ölüm Yolu’ olsun!

İl Genel Meclisi Kasım ayı 10’uncu birleşiminde gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, Zonguldak-Ankara Karayolu üzerinde sürekli meydana gelen kazaların önünü geçmek adına açıklamada bulundu.
Zonguldak-Ankara karayolunun ‘Ölüm Yolu’ olduğunu söyleyen Yılmaz, 15’inci Karayolları Bölge Müdürü ile sorun yaşandığını, bu yol için bir an önce önlem bulunması gerektiğini söyledi. 
 

YILMAZ: ‘YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM
Yetkilileri göreve çağıran Nebahattin Yılmaz: “Karayollarında yaşadığımız sorunlarla ilgili bir Milletvekilimiz Ankara’ya taşıdığı zaman yanlış değerlendirildi. O kadar basite indirildi ki bir fotoğraf çekmeye kadar düşürüldü. 15’inci Bölge Müdürü ile biz sürekli problem yaşamaktayız. Geçtiğimiz yıllarda bir meclis üyesi arkadaşımız bunu dile getirdiği zaman tepki çekmişti. Bölge Müdürü ama hala dikkate almıyor. Zonguldak-Devrek-Ankara karayolu diyoruz, ben artık buranın adı değişsin istiyorum. ‘Ölüm Yolu’ olsun! O bölgede her geçen gün trafik kazaları artıyor ve ölüm haberleri geliyor. Sapça, Beycuma yol ayrımına bakalım, orada grup yolumuz da var ama hiçbir kavşak yok. Ne araçlarımız kırsal kesimden çıkabiliyor, ne gelebiliyor. Köy yolları ile biz ilgilendiğimize göre bizi de ilgilendirir diye düşünüyorum. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Yola radar koyulmuş, para geliri bekleniyor. Radar olsa ne olur? Önce vatandaşın sağlığını dikkate almalıyız” dedi. 
 

KOKULU: ‘BU SORUNLARI DİLE GETİRDİK’
Sorunları sürekli dile getirdiklerini söyleyen İl Özel İdaresi Genel sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’da: “Biz bu sorunları dile getirdik. Ancak karayollarının da projelerinde belli standartlar var. Onun dışına çıkmak istemiyorlar, çıkmıyorlar. Kendilerince onlarda haklılar. Biz de konuyla ilgileniriz” dedi.
İlk yapılacak Koordinasyon Kurulu Toplantısında Vali Erdoğan Bektaş’a bilgi vereceklerini söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de şöyle konuştu: “Nebahattin beyin söyledikleri doğru. Bununla ilgili bir talepte bulunalım. Koordinasyon Kurulu Toplantılarında bunu tekrar gündeme getirmek gerekiyor. Sayın valimize de aktarmalıyız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER