Orman Bölge Müdürlüğü'nde Haziran ayı değerlendirildi

Orman Bölge Müdürlüğü'nde Haziran ayı değerlendirildi

Orman Bölge Müdürlüğü'nde Haziran ayı değerlendirildi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Haziran Ayı değerlendirme toplantısı düzenlendi.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel Başkanlığında Bölge Müdür Yardımcıları Engin Keleş, Cevdet Çiçek ve Gültekin Aksan ile Şube Müdürleri, İşletme Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Yoğun bir yıl ve sezon içerisinde olduğumuzdan personelin verimli olarak kullanılması gerekiyor. Mobilize çalışmak zorundayız. Amenajman planlarının uygulanması çok önemli. Eta artırımı ve plan değişikliği konularında işletme şeflerinin daha hassas olmaları gerekiyor. Orman yangınları konusunda ilk müdahale ve yangın organizasyonunda kendimizi daha geliştirmek için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Orman emvali üretiminde aylık program hedeflerine yakınız. Ancak tahsislerde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, ihaleler, erken üretim, üretim tatbikatları ve dikili satışlar konularında dikkatli olunması gerekiyor. İzin sahalarının denetiminin zamanında ve eksiksiz yapılması gerekiyor. İzinli sahaların rehabilite edilmesi gerekiyor. Orköy çalışmalarında 2017 programının ve kredi tahsis gerçekleştirmelerinin haziran ayı sonuna kadar yapılması gerekiyor. İşçi, personele ödenen fazla mesai ücretlerinde dikkat edilmesi, muhafaza memurlarının idari işlerde çalıştırılmaması, işletme müdürlüklerince memur ve işçilerin çalışma potansiyellerinin tespit edilerek istihdam edilmesinin sağlanması, özellikle ormanların gençleştirilmesi, yeni ormanların tesisi, erozyonla mücadele, su yönetimi ve endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları, sıklık bakımı, ilk aralama ve koruya tahvil çalışmalarının bir an önce bitirilmesini ve işletme müdürlüklerinde hizmet alımı ile çalıştırılan serbest orman mühendislerinin bu işlerde kullanılmasını ve yaptıkları işlerin kontrol edilmesini konuları başta olmak üzere kurumumuza ait diğer konularda da görüşmeler yaptık.
2016 yılında 2.700 hektarlık alanda gençleştirme çalışması yapıldı. Bu yıl ise bunların bakım çalışmalarının mutlaka zamanında yapılması gerektiğini ve bu sahaların mutlak suretle korunması gerektiğini ifade etti.
Ağırlıklı olarak orman emvali üretimi ve silvikültürel faaliyetlerin irdelendiği toplantıda faaliyetlerin BAKGEP ile uyumlu halde olmak üzere eylem planları, faaliyet program ve gerçekleşmeleri ve ORBİS veri girişleri, İşletme Müdürlerinin sunumları eşliğinde değerlendirildi.
Sunumların ardından Şube Müdürleri, kendi konularıyla ilgili değerlendirmeler yaptılar. Toplantı Bölge Müdürümüzün kapanış konuşması ve düzenlenen iftarın ardından sona erdi.

haber

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER