Osman Yayla aday adaylığını açıkladı

Osman Yayla aday adaylığını açıkladı

Osman Yayla aday adaylığını açıkladı

CHP eski İl Başkanı Osman Yayla, Zonguldak Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı.
Parti binasında aday adaylığını açıklayan Yayla'yı CHP İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, aday adayları ve partililer yalnız bırakmadı.
Yayla açıklamasında şunları söyledi:
 "Değerli dostlarım, Sorunları çözülmüş veya asgariye indirilmiş, temiz, şirin, huzurlu, halkın bütünleştiği, etrafına da örnek olabilecek, yaşanabilir, gülebilen bir Zonguldak istiyorum, özlüyorum. Bu özlemimizi giderebilme adına gece gündüz çalışmayı da vaat ederek belediye başkanlığına adayım. 
Bu bağlamda, öncelikle Belediyeciliğin büyük bir özveri ve gönül işi olduğuna inanırım. Zonguldak, yöre ve beldesi olarak birçok sorunlarımız mevcuttur. Ana çalışma alanları ve sorunların başında; Ulaşım (yol), Su, Kentleşme, Temizlik, Daha Huzurlu, Daha Mutlu Bir Kent. İşsizlik, Güç ve Mevzuat Elverdiğince Üretim, HAVA KİRLİLİĞİ, TERMİK SANTRELLER Sorunu, Türkiye Taşkömürü Kurumu ilişkileri, Kültürel Çalışma Alanları, Alt Yapı Sorunları, Kent içinden geçen Asma ve Çaydamar dereleri sorunu, bunların ıslahı ve temizliği, Mülkiyet Sorunu, Yol Sorununa Bağlı Olarak Alt Geçit – Üst Geçit Sorunları,  Oto Park Sorunları, Park, Bahçe, Yürüyüş Yolları. Zonguldak Kent Merkezindeki Köprü Sorunu (Devamı, Bakımı Veya Yıkım Projeleri), Güç Oranında Öğrenci Yurdu Temini, Sosyal Yardımlar. Hasta, Yaşlı, Muhtaçlara Yardım ve insana Yaraşır Bakım, Sağlık Hizmetleri, Cenaze Yardımları, Mezarlık Çalışma Alanları, Sahil Şeridi, Bağlı Olarak Park Ve Bahçeler Tanzimi Gibi Çalışma Alanlarını Sayabiliriz. TOKİ ve Semtinin Sorunlarını da eklediğimizde çok çalışmamız gerektiği bilincindeyiz.
Değerli Dostlar,  Belediyecilik Hizmetlerinde sorunlar saymakla bitmez. Örneğin; Bir Sorunu Çözmek İçin Gittiğinizde Birkaç Sorunun Daha Olduğunu Görmek Tespit Etmek Her Zaman Mümkündür. Bu nedenlerle Belediyecilikte Bilincinde Olmak, O’na Göre Çalışmak, Çözüm Üretmek Gerekmektedir. Böyle Düşünüyorum. 
Çözüm için öncelikle halk ile gönül bağını çok iyi kurmak gerekir. Zor değildir. Halktan biri olup, O’nlarla iç içe, beraberlikle çözülemeyecek sorun yoktur inancındayım. Bunu mutlaka yapmak gerekir. Ben zaten halktan, tabandan birisiyim. Öylede doğdum, öylede oldum, öylede yaşadım. Zonguldak’lı beni çok iyi bilir.
Ayrıca; İkili ilişkilerin, Kurumlarla ilişkilerin iyi kurulmasına, seviyeli kurulmasına, bu ilişkilerin devamlı da sıcak tutulmasına inanırım, büyük önem veririm. Bu yönde bir çok örneklerimiz ve tecrübelerimiz vardır.
Kaynakları Doğru Ve Yerinde Kullanmak Gerekmektedir.
İyi projeler üretip, gerek merkezi idareden ve gerekse dış kurumlardan kaynak temini sağlanmalıdır.
5- Belediyede idareciliği çok önemli sayıyorum. Belediye, insana hizmet odaklı olarak seviyeli, düzgün, disiplinli idare edilmelidir. Halk tabiri ile en küçük bir laçkalık iyi sonuç vermemektedir. Bunun aksi asla düşünülemez.
Kentimizde suya bağlı olarak dağıtım, kullanım sorunlarının yanında tahhakkuk tahsilatta sorunlar vardır. Bu mutlaka giderilmelidir. Gelir kaynakları yönünden de tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki önemli fayda sağlana bilinecektir.
İnsan haklarının başında yaşama, sağlıklı yaşama hakkı gelmektedir. Yöremizde bilhassa da merkez ilçe kent merkezimizde fiziki hava kirliliği dışındaki Termik Santrallerden kaynaklanan hava kirliliğini günlük ölçebilecek hava kirliliği ölçüm sisteminin-istasyonunun mutlaka birkaç adet olarak değişik alanlara kurulması gerektiğini şart görüyorum. Bölgemizde ne soluduğumuzu bizimde somut olarak görmemiz gerekmektedir. Belirttiğim sistemler kurulduğunda halk bu verileri meydanlarda, ekranlarda kendileri görecek ve önemine inanıp buna göre bu konuyu değerlendirip çok ciddi mücadele içerisine girecektir. Bölgemizde hastalıkların, kanser vakıalarının çok arttığı aşikârdır.
İnsanlarımız her derdi için devlet kapısı, çare diye belediyesine koşar. Bütün dertlerin, sorunların çözülebilme imkânı elbette yoktur. Ancak belediye kapısından bir çare umudu ile içeri giren vatandaş o kapıdan mutlaka mutlu olarak çıkabilmelidir. Yapılanlar, yapıla bilinecek olanlar halka, insanımıza yapılmalı, gösterilmelidir. Yapılamayanların gerekçeleri de iyi izah edilebilmelidir. İşte o zaman çözümlerin olabildiğince oluştuğunu görebiliriz.
Belediye başkanı ekibi ile birlikte halkın arasında, caddelerde,  sokaklarda, mahallelerde olmalıdır. Onların bir sıcak çayını, suyunu içip vatandaşlarını okşamalı, kucaklamalıdır. Bu durumlarda da sorunların büyük bölümünün yok olduğu görülecektir. Halktan kopukluğu belediyecilik asla kaldırmaz. İşte ben bu düşüncelerdeyim.
Zonguldak küçük bir ildir. Merkez ilçe olarak 19 mahallemiz mevcuttur. İnsanımız son derece anlayışlı ve sevecendir. Böyle bir beldede hizmetlerin kolayca yapıla bilineceğine inanırım. Öyle düşünüyorum.
Elbette belediye başkanlığı yapmış arkadaşlar hizmet noktasında bir şeyler sunmuşlardır. Bunların inkârı da mümkün değildir.
Ülkeye başkanlık sistemi gelmiştir. Artık iktidar olabilmek için % 50 + 1 oy gerekmektedir. Genel seçimler yapılmıştır. Önümüzde yerel seçimler vardır. Ülkemizin bu gün itibarı ile başta ekonomi olarak getirildiği durum bellidir. Çekilmez bir süreçten geçmekteyiz. Mart/2019 Yerel seçimleri son virajdır. Bizler bu seçimlerde mutlaka yerelde İKTİDAR olmak zorundayız. Yoksa bu günleri bile arayacağımız günler ileridedir. Bu bilinçle çok çalışıp, önce yerel iktidar, akabinde genel iktidar mücadelesini verebilmeliyiz. Başarılı olmak zorundayız. Ben varım diyorum."

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2018, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER