Özbakır, 'Evet' çalışmalarına devam ediyor

AK Parti MKYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, referandum çalışmalarını Zonguldak merkezinde sürdürdü.

Özbakır, 'Evet' çalışmalarına devam ediyor

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile birlikte, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’ı ve Memur Sen’e bağlı sendika başkanlarını ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, 16 Nisan Pazar günü yapılacak Referandum öncesi sendika üyeleri ile sohbet ederek ‘Evet’i anlattı.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, AK Parti MKYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’a ve İl Başkanı Zeki Tosun’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Memur-Sen olarak 16 Nisan’da evet dediğimizi Zonguldak’ta da deklare etmiştik.2010 referandumunda da ‘yetmez ama evet’ demiştik. Bunda hiçbir arkadaşımızın şahsi çıkarının olmadığını, bu ülkenin demokratikleşmesi ve sivilleşmesi adına ‘evet’ dedik. Bu ülkede yeni bir anayasa yapılmalıdır çünkü bu ülkedeki bütün anayasalar ya tek parti döneminden ya da askeri vesayet döneminden kalan anayasalardır. 16 Nisan’da ki referandumda da hiçbir şahsi beklentimiz yoktur. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti.2001 yılında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in dönemin başbakanı Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlatmasıyla bir gecede halkımızın yüzde 25 fakirleştiğini biliyoruz.16 Nisan’da ki referandumun ülkemize milletimize hayır olmasını temenni ediyorum”.

Ziyarette konuşan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise, “Anayasa değişikliğine Memur-Sen’in başından beri destek verdiğini biliyoruz. Onların verdiği güçle sahalarda çalışıyoruz. Pazar günü ülkemiz, milletimiz, devletimiz için çok güzel bir sonuçla bu sınavdan çıkacağız. Daha önce yaşadığımız istikrarsızlık dönemlerinde milletimizin neler yaşadığını hep beraber gördük. Bunları halkımıza anlatmaya çalıştık. İnşallah Zonguldak’ta eveti en yüksek düzeyde çıkartacağız. Pazar gününe kadar gevşemek yok. Zonguldak’ın yüzünü kara çıkarmayacağız” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, her ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Anayasa tasarısını Meclis’ten geçirerek sizlerin önüne getirdik. Yeni anayasayı sizlere anlatmak için bir aya yakın süredir sahadayız. Herkes bu 18 maddeyi öğrendi. Muhalefetin eleştirilerini görüyorsunuz. Birçok yalan var. Gökçebey’de yaşlılara demişler ki tapularınızı elinizden alacaklar. Çünkü eleştirebilecek bir şeyleri yok. Seçilme yaşının da 18’e düşmesini niye bu kadar sorun ettiler anlamadım.  Meclis’ te ki 600 vekil 18 yaşında olacak sanıyorlar herhalde. Belki 18-25 yaş arası bir iki vekil olabilir. Ülkemizde 9 milyona yakın gencimiz var. Onlarda o kesimin sorunlarını anlatır. Bunlar askere gitmeyecek diyorlar. Askerlik sadece ertelenecek. Bunların hepsi itibar edilmemesi gereken söylemler. Kendileri 1995 yılında 450 vekili 550’ye çıkarmışlar. 600 vekil çok masraf olurmuş. 50 vekilin üç aylık maaşı o CHP’li vekilin 2 milyonluk telefon parasına denk gelir. Yaptıklarımızı görüyorsunuz. Engellilerden yaşlılara kadar ne hizmetler yapıyoruz. Cumhurbaşkanı diktatör olacakmış. Pazar günü oy kullandığınızda kimseye baskı yapılacak mı sen şu oyu ver diye. Böyle bir durumda diktatörlük söz konusu olabilir mi? Bunların korkuları bir daha iktidar olamayacaklar. İnşallah Pazar günü evet çıkacak ve ülkemizin önü açılacak, istikrara kavuşacak.”

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER