Özbakır: Kız çocuklarına ayrımcılık sosyal bir sorundur

Özbakır: Kız çocuklarına ayrımcılık sosyal bir sorundur

Özbakır: Kız çocuklarına ayrımcılık sosyal bir sorundur

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır,11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özbakır, Türkiyenin girişimiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda oy birliği ile kabul edilen karar uyarınca 11 Ekimin Dünya Kız Çocukları Günü olarak ilan edildiğini hatırlatarak, Dünya Kız Çocukları Gününün bütün çocuklar için mutlu yarınlar getirmesini diledi.

Kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın en çok eğitim, şiddet, erkek çocuğa göre daha fazla istismar edilme, zorla ve erken yaşta evlendirmelerle ilgili olduğunun tespit edildiğini belirten Özbakır  Kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, hukuki bir sorun olduğu kadar ekonomik ve sosyal bir sorundur.

Ülkelerin geleceği olan çocuklarımızın özellikle de kız çocuklarımızın desteklenmesi, güçlendirilmesi ve onlara yatırım yapılması son derece önemlidir. Bu amaçla yola çıkılarak yapılacak her yatırım özellikle kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddet sarmalının kırılması için atılmış önemli bir adım olacaktır. Kız çocuklarımızın insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmaları için herkesin üzerine düşen vazifeyi en etkili şekilde yerine getireceğini umuyor 3 kız çocuğu babası olarak da bu özel gün olan  11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nü kutluyorum (Gündem)

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER