Pazar günü yolcularımızı karşılayacağız

Pazar günü yolcularımızı karşılayacağız

Pazar günü yolcularımızı karşılayacağız

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Vali Bektaş: “‘EĞRİ OTURUP, DOĞRU KONUŞACAĞIZ
Havaalanı ile ilgili gelişmeleri anlatan Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş: “Havaalanı Zonguldak’ın gündeminde hep oldu, olmaya da devam edeceğe benziyor. Havaalanının başarısına ülke açısından baktığımızda öncelikle İstanbul’da uzaklıkta doğru orantılıdır. Ne kadar uzaksanız havaalanı o kadar çok daha başarılı oluyor. Çünkü karayolu zorlaşıyor, havaalanı da hayatı kolaylaştıran bir unsur olarak devreye giriyor. Bu çerçevede bizim havaalanı maalesef İstanbul’a çok uzak değil. Dolayısıyla baştan bu tarafa hep sorunlu olmuş. Eğri oturup, doğru konuşacağız. Zonguldak Valisi olarak doğru konuşmak zorundayız. Dezavantajımız var ve bunu avantaja çeviren unsur Avrupa’da ki, gurbette ki hemşerilerimizdir. Onların memleketlerine gelme isteği de havaalanını daha mantıklı hale getirebiliyor. Bu çerçevede THY’nın bu mevsimde devreye giriyor olması bir şans. Ücret politikası olarak fiyatlar son derece makul. Trabzon bileti 400 TL, Çaycuma-İstanbul 100 TL. Uçakla mesafeler çok önemli değildir. Elbette otobüsten fiyat daha pahalı olacak. Otobüsle neredeyse 6 saatte gittiğiniz İstanbul’a uçakla yarım saatte gidiyorsunuz. Havaalanı hizmeti ucuz hizmet değildir ve bunu herkes bilir. Ama faydalı bir hizmettir.”
PAZAR GÜNÜ İLK UÇAK İNDİĞİNDE BİZDE ORADA OLUP, YOLCULARIMIZI KARŞILAMAK İSTİYORUZ’
Uzun bir aranın ardından Pazar günü ilk uçağın Havaalanına ineceğini müjdeleyen Vali  Bektaş: “Öncelikle havaalanını kullanacak olan il Bartın’dır. Bartın İstanbul’a daha uzar ve havaalanına daha yakındır. Zonguldak’ta kullanacak ve yeterli olacak mı hepimiz göreceğiz. Umuyoruz, özellikle bu Almancı hareketi bu uçuşları doldurmaya yetecektir. Ayrıca vatandaşın ilgisi, turizm mevsimini de giriyoruz. İnşallah bu deneme, girişim başarı ile sonuçlanır diye umuyoruz. İnşallah Pazar günü ilk uçak indiğinde bizde orada olup, yolcularımızı karşılamak istiyoruz.”
‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Havaalanının bana göre önemli hale getirecek olan Filyos Projesi’dir. Herkesin bildiği gibi Filyos Projesi de start aldı. Liman tamamlanmak üzere, üst yapı da koordinesi belirlendi ilk girişimde bulunuldu. Sesler yükselmeye başladı. Filyos Projesi çerçevesinde o vadide oluşacak hareketlilik orta vadede mutlaka bizim havaalanımızı aktif önemli fonksiyon haline getirecek. Uçak imkanı gerçekten güzel bir şey, hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, kendilerine teşekkür borçluyuz.”

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2019, 00:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER