PERŞEMBE SAĞLIK OCAĞINDA TEMEL İZOLASYONUNA BAŞLANDI

PERŞEMBE SAĞLIK OCAĞINDA TEMEL İZOLASYONUNA BAŞLANDI

Zonguldak Perşembe beldesine yeni sağlık ocağı ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda temel izolasyonuna başlandı.
Pandemi sebebiyle 5 ay ara verildikten sonra 6 Ağustos 2020 tarihinde inşaatına yeniden başlanan Perşembe yeni sağlık ocağı ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunda temel izolasyonuna başlandı. Temel kazısının ardından zemin güçlendirme çalışması yapılan ve tesviye betonu dökülen alanda, su yalıtımını sağlamak , temele döşenecek iç demirin su ile temasını kesmek (demirin sudan etkilenmemesini sağlamak) amacıyla çift katlı mebran uygulaması yapılıyor. Ardından temelde yan perdeler çıkılarak perde izolasyonu gerçekleştirilecek. 26 Ağustos 2020 Çarşamba günü başlayan izolasyon çalışmasından sonra yeniden beton dökülerek temel demirlerinin yerleştirileceği öğrenildi.

Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 7 ay önce gerçekleştirilen ihaleyi kazanan. Müteahhit firmanın 6 ay içerisinde inşaatı tamamlayarak teslim etmesi gerekiyor. İnşaat tesliminden sonra Perşembe Beldesinin Hacıkadı Mahallesindeki mevcut sağlık ocağı ile Perşembe Belediyespor Kulübü binasının üst katındaki 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, Köksal Toptan Bulvarı üzerindeki yıkılan eski karakol binası arsasına inşa edilecek yeni binalarına taşınacak.
Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılında yatırım programına alınan ve yaklaşık yedi ay önce ihalesi yapılan yeni sağlık ocağı ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu belde girişindeki yeni yerinde faaliyete geçtiğinde ambulans ve vatandaşların araçları için park yeri ve bahçe düzenlemesi de yapılacak.. İki kat şeklinde inşa edilecek binanın birinci katı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, ikinci katı da sağlık ocağı olarak bir arada hizmet verecek. 7 doktorun görev yapacağı ve yataklı olacak olan sağlık ocağı ve 112 acil istasyonu eskisine göre daha güvenli bir binada hizmet verirken, vatandaşların da yazın sıcakta, kışın soğukta sağlık ocağı yokuşunu çıkmak zorunda kalmayacağı; özellikle yaşlı vatandaşlar  açısından rahat bi ulaşımı olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER