PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA 'ZONGULDAK' KONUŞULDU

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA 'ZONGULDAK' KONUŞULDU

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) en önemli komisyonlarından biri olan Plan ve Bütçe Komisyonunun bu ayki görüşmelerinde, ilgili Bakanlıkların 2021 yılı bütçeleri belirlenirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, komisyona gelen Bakanlara ilettiği konular ile Zonguldak’ta yer alan sorunları gündeme getirmeye devam ediyor.   

Dün itibariyle gerçekleşen, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının görüşmelerinde, Türkiye Taşkömürü Kurumunun, (TTK) Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Maden Holding bünyesine alınacağı iddiaları Yavuzyılmaz’ın sorusu ile açıklığa kavuşurken, Bakan Dönmez in yanıtı ile mevcut düzenlemenin TTK'yı kapsamadığını belirtildi. CHP’li Milletvekili, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçe görüşmelerinde ise Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a TTK’nın yer üstü işçilerinin eşit işe eşit ücret talebini yineleyerek, bu konuda verilen sözleri hatırlattı ve Bakanı verdiği sözü tutmaya davet etti. Yavuzyılmaz, ayrıca şehit madenci ailelerine kamuda istihdam hakkı tanıyan yasanın genişletilmesiyle ilgili verdiği kanun teklifine değinerek, “2003-2014 tarihleri dışındaki şehit madenci ailelerine devlette istihdam hakkını neden vermiyorsunuz? Kanun teklifi düzenledik ancak geçit vermediniz.” diyerek eleştirilerde bulundu.

Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta çalışmalarına Milli Savunma Bakanlığı ve Gençlik Ve Spor Bakanlıklarının bütçe görüşmeleri ile devam edecek.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER