Polat Türkmen Turizm Haftasını kutladı

Polat Türkmen Turizm Haftasını kutladı

Polat Türkmen Turizm Haftasını kutladı

AK Parti Milletvekili Polat Türkmen, Turizm haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Türkiye’nin Turizm alanında AK Parti iktidarında önemli mesafeler aldığını söyledi.
Türkmen Mesajında şu görüşlere yer verdi; “ Türkiye, her alanda olduğu gibi turizm alanında da AK Parti iktidarı ile çok önemli mesafeler almıştır. Türkiye, Dünya Turizm Örgütü’nün tahminlerinin üstünde yüksek bir büyüme hızıyla gelişmesini sürdürmüştür. Dünya turizminin büyüme ortalamasının 3 katından daha yüksek bir hızla büyüyen, “Türkiye Dünya Turizminin Şampiyonlar Liginde!” Ülkemizde 1999-2002 yılları arasında sadece 46 tarihi eser restore edilmişken 2003 yılından bu yana 4200 civarında tarihi eserin onarımı ve bakımı gerçekleştirilmiştir.
Zonguldak ilimiz, tarihi turistik değerleri, doğal güzellikleri, denizi ve yeşiliyle, Mağaraları ile, Taşkömürü ve sanayisiyle ülkemizin turizm potansiyeline sahip önemli illerinden biridir. Milli Parkı, Yaylaları, şelaleleri, tarihi evleri, mağaralarıyla görülmeye değer güzellikleri içinde barındıran Zonguldak'ı turizmde de hak ettiği yere taşımak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.
3000 yıllık tarihi geçmişi bulunan Filyos antik kentinin yanı sıra Ereğli ilçemizdeki Cehennemağzı Mağaraları, Binlerce yıllık anıt ağaçlarımız, tarihi eserlerimizi ayağa kaldıracak çalışmaları başlattık.
Bartın Amasra ve Karabük Safranbolu gibi tarihi değerlere sahip şehirlerin kesiştiği noktada bulunan İlimizde Bölünmüş yolların tamamlanması, kara, deniz, demir ve hava yolu ulaşım imkanına sahip olması, Filyos projesinin hayata geçmesi ile birlikte hem sanayi, hem de turizm alanında önemli gelişmeler sağlanacaktır.  
Zonguldak'ı her alanda olduğu gibi turizmde de bir marka yapmanın gayreti içerisindeyiz, İlimize ve turistik beldelerimize gelecek turist sayısını artırmak, turizm değerlerimizi en güzel şekilde ortaya çıkarmak için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizde turizm alanında katkı sağlayan idarecilerimize, turizm işletmecilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, turizm haftasını kutluyorum.”

Gündem

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER