POLİS TELEFON DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI

POLİS TELEFON DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDI

Son günlerde artış gösteren telefon dolandırıcılığına karşı Zonguldak il Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli polis ekipleri vatandaşları sözlü ve el broşürü ile uyardı. 

Polis kendisini emniyet görevlisi, Asker, hakim, savcı  ve Koronavirüs aşısı yapılacağı taahhüdüyle arayanlara kesinlikle itibar edilmemesini istedi. 

Zonguldak emniyet Müdürlüğü’ne bağlı toplum destekli polis ekipleri Gazipaşa Caddesi’nde dolandırıcılara karşı sözlü ve broşür dağıtarak vatandaşların dikkatli olmalarını   ve mağdur olmamalarını istediler. “Kendisini polis ya da savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, arayan kişiye kimlik bilgileri telefon numarası ya da banka hesap numaralarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini ve kullanıldığını söylüyorlar. Kendisini emniyet amiri, rütbeli asker, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, çeşitli vaatlerle bulunarak kişileri dolandırılıyor.

Cep telefonunuza ödül kazandınız şeklinde mesaj gönderi mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandınız sorunca yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için tl kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği gibi söylemler ile arayan kişileri itibari etmeyiniz ve en yakın kolluk birimlerine müracaat da bulunur. Genellikle yaşlı kişileri arayarak kimlik bilgilerini alarak dolandırıcılık yapıldığını” ifade ederek vatandaşların dikkatli olunması istendi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2021, 15:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER