Posbıyık’ın görevlendirmeleri kamuoyunda olumlu bulundu.Demek ki oluyormuş!

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kurumu içerisindeki görevlendirmeleri kamuoyunda karşılık buldu. Yapılan görevlendirmelerle birlikte belediyede bozulan disiplin yeniden sağlanmaya başlandı…

Posbıyık’ın görevlendirmeleri kamuoyunda olumlu bulundu.Demek ki oluyormuş!

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde 5 yıl aradan sonra yeniden Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan tecrübeli başkan Halil Posbıyık kurum içerisinde gerçekleştirdiği ilk icraatları ile dikkatleri üzerine topladı.
Bilindiği gibi Kdz. Ereğli Belediyesi 5 yıldır sürekli olarak görevden alınma ve görevlendirmelerdeki istikrarsızlığı ile dikkat çekmişti.
İstikrarsızlık nedeniyle belediyedeki idari sistem de ciddi anlamda darbe almış ve hiçbir müdür görevini yapamaz hale gelmişti.
Posbıyık’ın göreve başlar başlamaz yaptığı görevlendirmeler kamuoyunda karşılık ve destek buldu.
Özellikle Başkan Yardımcılıklarındaki görevlendirmeler tam olarak kamuoyunun beklediği yönde oluştu. 
Bazı müdürlüklerdeki görevlendirmeler ile ilgili olarak kamuoyunda beklenilenin üzerinde olumlu eleştiriler yapılıyor.
Görevlendirmelerde liyakatın esas alınmış olmasını Posbıyık’ın tecrübesine bağlayan siyasi otoriteler, personelinde eskiye oranla işine daha fazla sahip çıkmaya başladığını belirterek, “Demek ki istenildiğinde oluyormuş” dediler.
Kdz. Ereğli kamuoyunun Posbıyık’tan bundan sonraki beklentisi ise, belediye binasındaki müdürlüklerde gereğinden fazla istihdam edilen ve genellikle torpilliler ile eş, dost ve akrabalardan oluşan personelin daha verimli olabilecekleri alanlarda görevlendirilmeleri yönünde.
Kdz. Ereğli Belediyesinde önceki dönemlerde müstahdem kadrosunda çalışanların bile “Müdür” yapıldığını hatırlatan vatandaşlar, “Posbıyık’ın ilk icraatları, artık Ereğli belediyesinin eş, dost ve akrabalar ile torpilliler tarafından yönetilmeyeceği, tecrübeli ve liyakat sahibi olan insanların belediyeyi yöneteceğini gösterdi. Yani çöken idari sistem kısa sürede yeniden oturtulmaya başlandı” şeklinde yorum yapıyorlar.
Bu arada, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın şimdiden Ramazan ayında yapılacak olan organizasyonların hazırlık çalışmalarına başladığı da belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2019, 00:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER