PROF. DR. HABERAL'A ONURSAL PROFESÖRLÜK ÜNVANI TAKDİM EDİLDİ

PROF. DR. HABERAL'A ONURSAL PROFESÖRLÜK ÜNVANI TAKDİM EDİLDİ

Dünya Bankası projesi kapsamında Başkent Üniversitesi eğitim modeline geçen Kazakistan Semey Tıp Üniveritesi, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a onursal profesörlük ünvanı takdim etti.

Ay Yıldızlı Türk Bayrağı'nı dünyanın en tepesinde dalgalandıran Prof. Dr. Mehmet Haberal, ülkesine bir gurur daha yaşattı.Başkent Üniversitesi de, önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.Dünya Bankası projesi kapsamında Başkent Üniversitesi eğitim modeline geçen Kazakistan Semey Tıp Üniveritesi, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a onursal profesörlük ünvanı takdim etti. Haberal, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "soydaşlarımıza sahip çıkın" sözlerini anımsatarak, katkı sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Kazakistan Sağlık Bakanı da Haberal'a tebrik ve teşekkür mektubu gönderdi.Ve 2 devlet için önemli bir adım daha atıldı.Semey Tıp Üniversitesi'nde Türk Odası açılışı gerçekleştirildi.Kardeşlik ve iletişim simgesi olarak online açılan sınıf; Türkçe'nin geliştirilmesi için de büyük fırsat.

Kazakistan Semey Tıp Üniversitesi'nde Türk odası açıldı. Ankara'da ise Prof. Dr. Mehmet Haberal'a onursal üyelik takdim edildi.
Sadece Başkent Üniversitesi'nin gurur günü değildi bugün.2 devletin kardeşlik ve iletişim bağının güçlendiği gündü aynı zamanda.2 stratejik ortak; Başkent Üniversitesi ile Semey Tıp Üniversitesi.2018 yılında, dünya bankası projesi kapsamında başladı işbirlikleri.Ve Semey Tıp Üniversitesi'nde Başkent Üniversitesi Eğitim modeline geçildi. Semey Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yersin Zuhunussov ile rektör Yardımcısı Nurzhan Aidossov Ankara'ya geldi. Ve Başkent Üniversitesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.  Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonundaki toplantıya Mütevelli heyet başkanı Prof. Dr. Mithat Çoruh, mütevelli heyet üyeleri, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ile akademisyenler katıldı. Dünya Bankası Projesinin ayrıntılarını, takım liderliğini yürüten; Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu anlattı. İleriye dönük önerilerini aktardı. Ardından Rektör Prof. Dr. Ali Haberal çıktı kürsüye. 2 üniversite arasındaki işbirliğinin önemini vurguladı. 
Semey Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yersin Zuhunussov da; Kazakistan Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen projenin devamını istedi. Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr. Ali Haberal ve katkı veren tüm öğretim üyelerine teşekkür etti.Son söz Prof. Dr. Mehmet Haberal'a aitti.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirasını hatırlattı, sadece Kazakistan'a değil tüm OrtaAsya'ya desteğini yineledi. Dünya Bankası projesinin diğer ülkelere örnek olmasını temenni etti. Ardından proje çalışanlarına sertifika verildi. Sonrasında Prof. Dr. Mehmet Haberal'a "onursal profesörlük" payesi takdim edildi. 
Prof. Dr. Haberal da, Semey Tıp Üniversitesi Rektörüne Türkiye ve Kazakistan bayraklarının yer aldığı, Başkent Üniversitesi Seramik atölyelerinde üretilen hediyeyi verdi. Kazakistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Alexey Tsoy da Prof. Dr. Mehmet Haberal'a takdir mektubu gönderdi. Kazakistan cumhuriyeti sağlık bakan yardımcısı Azhar Giniyat da Rektör Prof. Dr. Ali Haberal'ı kutladı. Sıra Türk odası açılışına gelmişti.Artık söz Kazakistan'daydı.Mustafa Kemal Atatürk portresi, Türk bayrağı ve Başkent Üniversitesi amblemiyle düzenlenmiş Türk odasının açılışı zoom üzerinde gerçekelştirildi. Türk ve kazak öğrenciler anlattı duygularını.Katılımcılar gururla izledi.Prof. Dr. Haberal, Rektör Yersin Zuhunussov'u tebrik etti.Tören, öğretim üyelerine teşekkür sertifası verilmesiyle sona erdi.Prof. Dr. Mehmet Haberal, daha sonra konuklarını Kafula kafedeki yemekte ağırladı.  Kazakistan Semey Tıp Üniversitesi rektör yardımcısı dr. nurzhan aidossov'un doğum günü de kutlandı. Pasta kesimi gerçekleştirildi. Haberal, yemeğin ardından konuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2021, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER