PROF. DR. İMAMOĞLU ZBEÜ'DE 'DİN VE AHLAK' KONULU KONFERANS VERDİ

PROF. DR. İMAMOĞLU ZBEÜ'DE 'DİN VE AHLAK' KONULU KONFERANS VERDİ

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Felsefesi Anabilim dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Tuncay İmamoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde  ‘Din ve Ahlak’ başlıklı online konferans verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Kara'nın takdimi ile zoom video konferans üzerinden gerçekleştirilen konferansta, Prof. Dr. İmamoğlu, din ve ahlak ilişkisini felsefik boyutta ele alarak, toplumsal yaşamdaki yansımalarından örnekler verdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi koordinesinde düzenlenen online konferansta, konuşmalarına ‘ahlak’ ve ‘din’ kavramlarını teorik anlamda açıklayarak başlayan Prof. Dr. İmamoğlu, dinin, ilişkili olduğu konuların başında ahlak kavramının geldiğini belirterek, iki kavramında yaşamsal ilişki içeresinde sıklıkla karıştırıldığını söyledi. İnsanoğlunun varlığından kaynaklı eylemleriyle doğrudan ilgili bir kavram olarak ahlakın, öncelikli olarak dünyadan kaynaklı dünya yaşamına ve düzenine ilişkin hedefler ve amaçları olan, dünyevi ilişkilerin nasıl düzenlenmesi gerektiğini açıklayan bir disiplin olduğunu vurgulayan İmamoğlu, dinin ise dünya yaşamını aşan, dünyevi ve uhrevi alanla ilgili olduğunu söyledi. Din ve ahlakın insanlık için vazgeçilmez bir alan olduğunu ifade eden Prof. Dr. İmamoğlu, sağlıklı ve iyi bir toplumsal yaşamın inşasında ve idame ettirilmesinde, huzur ve düzenin sürdürülmesinde din ve ahlak arasındaki uyumun önemine değindi. Din ve ahlak arasındaki kurulacak ilişkinin, din ve ahlak kavramlarına yüklenecek anlamlara göre de değişebileceğini belirten İmamoğlu, bu iki önemli kavram arasında farklı açılardan oluşabilecek ilişki türlerinden de anektodları katılımcılarla paylaştı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER