Rahmetliler aslında işgalciymiş!

Rahmetliler aslında işgalciymiş!

Rahmetliler aslında işgalciymiş!

...ÖZEL İÇERİK...

Zonguldak İl Genel Meclisi Nisan/2018 4. Birleşimi Başkan Necdet Karaveli Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda kırsal kesimleri ilgilendiren ihtisas komisyon raporları görüşülmesinin ardından ilginç bir gelişme yaşandı.
Yapılan açılış ve yoklamanın ardından gündem 4 maddesi olan, “Devrek ilçesi Yılanlıca köyü, Çaycuma ilçesi Dursunlar köyü, Merkez ilçeye bağlı Kumtarla köyü mezarlık talepleri idaremizin 2018 yılı yatırım programında yer almadığından; yapılacak olan mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için İl Özel İdaresi 2018 yılı yatırım programına alınması” hususunun görüşülmesinin ardından ilginç bir gerçek ortaya çıktı.
Maddenin görüşülmesi sırasından adı geçen köylerde bulunan mezarlıkların kaçak olduğu, mezarlıktan yatan cenazelerin ise işgalci olduğu ortaya çıktı. Meclise sunulan gündem maddesi ile 2018 yatırım programına alınan mezarlıkların aslında mevzuata ve yasalara uygun hale getirilmek istendiği öğrenildi.
İlgili madde de yer alan ibarelere göre mezarlıkların kaçak olduğu, yatırım programına alınmasının sadece prosedür olduğu, Özel İdare kasasından herhangi bir para çıkmayacağı belirtiliyor. Diğer taraftan madde ile yasal hale getirilen mezarlıkların taşınma ihtimalinin de böylelikle ortadan kalkacağı öğrenildi.
Konu ile ilgili İl genel Meclisi üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Plan ve Proje Müdürü Mustafa Kalaycı, “Adı geçen bölgelerde mezarlık zaten var. Yani biz burada yeni mezarlık falan yapmayacağız. Özel idareden para çıkmayacak. Mevcut olan mezarlıkların yatırım programına alınarak yasal hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER