REGAİP KANDİLİ, DUALARLA İDRAK EDİLDİ

REGAİP KANDİLİ, DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandili Zonguldak’ta kutlandı. Müslüman alemi için üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili nedeniyle vatandaşlar, Zonguldak’ta camilere yoğun ilgi gösterirken, camilerde Pandemi nedeniyle sosyal mesafeye uygun olarak ibadet yapıldı.
Zonguldak’ta Regaib Kandili dolayısıyla tüm camilerde kandil proğramı düzenlenirken, Zonguldak İl Müftülüğü’nce Merkez Ulu Camii’nde de kandil programı tertip edildi. Regaib Kandili vesilesiyle vatandaşlar camilere yoğun ilgi gösterirken Regaib Kandili ve Üç ayların başlangıcı olan kandil gecesinde Kur'an'ı Kerim ve ilahiler okundu, eller semaya açılarak dua edildi ve Regaip Kandili, coşku içinde eda edildi. 

Akşam Namazı sonrası başlayan programa, Zonguldaklılar yoğun ilgi gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra Merkez Camii’nde görevli imam-hatipler tarafından ilahiler okundu. Camide bulunan vatandaşlar da edilen dualara icabet etti.
Akabinde İl Müftüsü Aşır Durgun vatandaşlara Ragaip kandili ve üç ayların kutsiyeti ve önemi üzerine cemaate hitap ederek şunları söyledi:

“Kutlu bir mevsimin içerisine giriyoruz. Geleneğimizde Üç Aylar olarak bilinen bu mübarek zaman diliminin her anı bizim için fırsatlar zinciridir. Arınma ve muhasebe mevsimidir.  Hz. Peygamber (s.a.v) bu ayların ilk girişinde  ‘’Allah’ım bize Recep ve Şaban aylarını mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’’ şeklinde dua etmiştir. Bu demektir ki Ramazan Ayının şevkini daha iyi yaşamak için Recep ve Şaban aylarını iyi değerlendirmek gerekir. Bu gece yani Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip Gecesidir. Regaip Kandili aynı zamanda mübarek üç ayların habercisidir. Bu gecede bol bol muhasebe yapmak, hata ve günahlarımızı gözden geçirmek, tevbe ve istiğfar etmek, Kur’an-ı Kerim ile meşgul olmak, kendimize, ailemize, memleketimize ve İslam alemine dua etmek yerinde bir davranış olacaktır. Bu vesile ile başta Zonguldak halkımız olmak üzere Ülkemizin ve İslam aleminin Mübarek Regaib Kandilini ve Üç aylarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ayrıca tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz eder, Dünya Müslümanlarının birliğine, dirliğine, akan kan ve gözyaşlarının dinmesine, zulmün son bulmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim”

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2021, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER