ROTARY GUVERNÖRÜ SERHAN ANTALYALI ZONGULDAK'TA...

ROTARY GUVERNÖRÜ SERHAN ANTALYALI ZONGULDAK'TA...

Uluslar arası 2430. Bölge 2020-2021 Dönem Rotary Guvernörü Serhan Antalyalı,  2020-2021 Dönemi 2430. Bölge Zonguldak Rotary Kulüp Başkanı Kısmet Cin ve yönetim Kurulu’nu ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçeklen ziyarette  faaliyetleri hakkında bilgi veren Uluslar arası 2430.Bölge 2020-2021 Dönem Rotary Guvernörü Serhan Antalyalı, uluslar arası bir kuruluş olduklarını belirterek şunları söyledi,

” Rotary insanlığa  hizmet vermek, her meslekten ahlaki standartları yüceltip, Dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla Dünyadaki iş ve meslek insanlarının birleşmesinden meydana gelmiş sivil toplum örgütüdür. En  önemli özelliği  dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olmanın yanı sıra birleşmiş milletlerin kuruluş çalışmalarına öncülük etmiş bir sivil toplum örgütüdür. Birleşmiş  Milletlerde danışmanlık masası olan ilk ve tek sivil toplum örgütüdür. Ülkemizde ilk Rotary Kulübü 1955 yılında Ankara’da kuruldu.Bir yıl sonra İstanbul’da ikinci Rotary Kulübü kuruldu. Dünya genelinde 36 kulübümüz,  bir milyon  iki yüzden fazla üyemiz var. 200 Ülkede hizmetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde ise 240 tane kulüp var. Yaklaşık 6000 üyemiz bulunmakta. Anne ve çocuk sağlığı, Hastalıkların önlenmesi, temel eğitim ve okur yazarlık, ekonomik ve toplumsal katılımlar, temiz su ve hijyen, barış ve anlaşmazlıkların çözümü  ve çevreyi koruma üzerine 7 ayrı konu başlığı üzerine projeler üretir. Kendimizi denetim altına aldığımız 4’lü öz denetimimiz  vardır. Düşündüğümüz, söylediğimiz veya yaptığımız şeyler gerçeğe uygunm. İlgilerin tümü için adil mi, iyi niyet ve daha iyi dostluklar sağlanacak mı, ilgililerin tümü için yararlımı. Biz bu 4 maddeyi, önümüzde bulundururuz ve buna göre hareket ederiz."

2020-2021 Dönemi 2430. Bölge Zonguldak Rotary Kulüp Başkanı Kısmet Cin’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Zonguldak’ta yaptıkları  çalışmalar hakkında şunları söyledi;”

Topluma hizmet ideolojisinin Zonguldak ayağını oluşturmaktayız. Topluma hizmet edeceğimiz her alanda elimizden gelen özverili çalışmaları yapmaktayız.”



 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2020, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER