Saadet'ten Atatürk vurgusu

Saadet'ten Atatürk vurgusu

Saadet'ten Atatürk vurgusu

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, Saadet Parti ile İYİ Parti arasında konuşulan olası bir ittifakı değerlendirdi. Saadet’in kesinlikle bir ittifak yapacağını ancak bunun seçim atmosferine girince belli olacağını ifade eden Başkan Kar, “Biz ittifakı Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için kullanacağız. Biz böyle bir ittifaktan medet umarız. Biz kendi geleceğimizi asla düşünmedik. Bize göre seçim atmosferine girmeden ittifak açıklamayı doğru bulmuyoruz” dedi.

Seçim atmosferine girildiği zaman Saadet Partisi’nin prensiplerine uyan herhangi bir parti ile ittifak yapılabileceğine işarete eden ancak en büyük ittifakı millet ile yapacaklarına dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, “Biz prensip olarak ittifak kurabileceğimizi ifade etmiştik. Bu Ak Parti, CHP, MHP veya İYİ Parti olabilir. İttifak kuracağımız partinin bizim prensiplerimizi kabul etmemiz lazım. Biz ittifakta prensipler üzerinden çalışmaya gayret eden bir teşkilatız. Biz kendi prensiplerimiz ile yürüyoruz. Ama bu gün için henüz daha seçim atmosferine girmeden seçim ittifaklarını konuşmak çok erken. Genel başkanımızın ağzından tekrar edeyim, “İttifak mutlaka yapacağız. Ama biz ittifakı işe giremeyen gençler ile, maaşını alamayan insanlarla yapacağız. Bylock mağduru olan on binlerce insanla yapacağız. Hakkını alamayan açlık sınırının altında maaş alan insanlarla yapacağız. Biz mutlaka ittifak yapacağız”… Biz milletimiz ile ittifaka gireceğiz. Yarın seçim atmosferine girildiği zaman mutlaka onlarla konuşacağız” ifadelerini kullandı.
ATATÜRK VURGUSU
Seçim atmosferine girmeden ittifakın konuşulmasını doğru bulmadıklarını anacak olası bir ittifakı Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için kullanacaklarına işaret eden Başkan Kar, “Ama dediğimiz gibi bizim prensiplerimiz var. Bizim kurallarımızı insanlara daha yaşanabilecek bir ülke kuracak kurallardır. Bu kurallarda uyuştuğumuz teşkilatlarla ittifak kurarız. Bizi ittifaktan beklediğimiz kendi geleceğimiz değil ülkenin geleceğidir. Biz ittifakı Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için kullanacağız. Biz böyle bir ittifaktan medet umarız. Biz kendi geleceğimizi asla düşünmedik. Bize göre seçim atmosferine girmeden ittifak açıklamayı doğru bulmuyoruz. 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER