SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AŞIYA RED CEVABI MADENCİNİN MORALİNİ BOZDU

SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN AŞIYA RED CEVABI MADENCİNİN MORALİNİ BOZDU

TTK'da Madencilerin aşıda öncelikli olması için GMİS'in talebine Sağlık Bakanlığı red cevap verdi, GMİS ikinci kez Sağlık Bakanlığına yazı yazarak madencilere aşıda öncelik istedi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, madencilerin korona aşısında öncelikli olması için Sağlık Bakanlığına yazdıkları yazıya ret cevabı geldiğini söyledi. Yeşil madencilere aşıda öncelik tanınması için Sağlık Bakanlığı'na ikinci yazı daha yazdıklarını söyledi.
TTK'da şu an 104 madencinin testinin pozitif çıktığını ve durumun çok ciddi olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, şunları söyledi:

"Bugün itibarıyla Türkiye taşkömürü kurumunda 104 arkadaşımızın testi pozitif çıktı. Gördüğünüz gibi sayıları her geçen gün yükseliyor. Tabii aşılanma konusuna gelince de ikinci ayın 19'u tarihinde bir Sağlık Bakanlığına bir yazı yazdık, madenci arkadaşlarımızın maden sektöründe çalışan arkadaşlarımız 1.Grupta yer alan 65 yaş üzeri ve sağlık çalışanlarından sonra 2.grupta üst seviyelerde aşılanması gerektiğini talep ettik. Yalnız Sağlık bakanlığından ikinci ayın 16'sında tarihinde bir cevap geldi. Takviminin uygulandığı gibi yayınladığı gibi uygulanacağı konusunda. Tabii bu bizi memnun etmedi. Çünkü Bizler yoğun emek sarfeden ve yer altında beraber çalışmakta olan aynı kafesle aşağı inen insanlarız. İşçi arkadaşlarımız bu anlamda tedirgin. Tabii ki yazdığımız yazıya istinaden gelen cevap bizi memnun etmedi. Arkadaşlarımız da rahatsız Bizler de rahatsız. Bugün itibariyle Sağlık Bakanlığı'na tekrar bir yazı yazdık madenci arkadaşlarımızın aşılanmak, aşılanma konusunda üst sıralarda yer alması konusunda. Çünkü Türkiye'de ve durum gerçekten ciddi, hastanelerde yatacak yer kalmadı. Yoğun bakım servislerimizin kapasite oranı yüzde 80'lerin üzerinde. Burada herkesin çok dikkatli olması gerekiyor, herkes üzerine düşen sorumluluğu da yerine getirmesi gerekiyor "

Tüm madencilerin kurallara uyma konusunda çok hassas davranması gerektiğini ifade eden GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Cumhurbaşkanımızın genelgesi doğrultusunda biliyorsunuz yeterli mi Tabii ki yetersiz yetersiz önlemlerin biraz daha sert ve kontrolün biraz daha fazla olması gerekiyor. yoğun emek sarf eden  madenciler olarak, işçiler olarak Korona virüsle mücadele ediyoruz. iş hayatımıza devam etmek zorundayız. Yalnız dediğim gibi bulaş olarak oranı artan mutasyona uğramış  koronavirüs şu an etkisini tüm Zonguldak'ta ve Türkiye'de artan şekilde şekilde devam ediyor.Ben tekrar rica ediyorum vatandaşlarımızdan Bu kurallara riayet etmek konusunda üst seviyede çok ve çok hassas olmaları gerekiyor  Çünkü bu işin şakası kalmadı. Bu işin ciddiyetini bütün herkesin bilmesi ve sorumluluğu sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
TTK da Corona virüse karşı yeterince tedbir anlıyor mu sorusuna GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "TTK Enerji Bakanlığı'na bağlı olduğumuz için enerji bakanlığı konumuza bir yazı yazdı. Şu an için Türkiye taşkömürü kurumu ve enerji sektörünün tamamında çalışma faaliyetleri devam ediyor.  Biz bu salgının başından beri pik yapmıştı bir iki ay çalışmadık ama o zamanki şartlardan daha da sert şartlardan şu an  geçiyoruz. Şu an ekstra yapılan bir şey yok Sadece taleplerimiz doğrultusunda kafeslerde  arkadaşlarımızın yoğunluğunu azaltmak üzere sabahları işe girişler yarım saat geç, işten çıkışlar da yarım saat erkene alındı". dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, "Madenci arkadaşlarımızın birbirini görmeden yerin altına yani yoğunluk yaratmadan, kafes sefer sayısını artırarak yerin  üstüne çıkmaları sağlamaya çalışıyoruz. Tabii yeterli mi Tabii ki yetersiz. Yer altında işçi arkadaşlarımızın  birbirleri görmemesi için Kart basım saatlerimizi de yarımşar saat geri çekilmesini talep ettik. Şu an itibariyle kurumdan gelen gelecek olan cevap bekliyoruz. Tabii bunun takipçisiyiz.İşçi arkadaşlarımızın bizler hak ve menfaatleri konusunda yapılması ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kafaları rahat olacak şekilde çalışma düzeni sağlamakla bizim görevimiz."diye konuştu.
1 MAYIS KUTLAMASI..
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, 1 Mayıs'ın kutlamaları ile ilgili olarak şu anda kutlama programının belli olmadığını duruma göre hareket edeceklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2021, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER