Saha incelendi

İzne Konu Sahalarda İnceleme!

Saha incelendi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde 2018 yılında 6831 Sayılı Orman Kanununun 16. 17/3 ve 18.maddelerine göre ormanlık alanlarda izin Olur’ u öncesi saha kontrolleri yapıldı. 

Bu kapsamda Zonguldak Bölge Müdürlüğüne bağlı Bartın İşletme Müdürlüğü Amasra ve Kurucaşile İşletme Şefliklerinde yer alan izin sahalarının kontrolünü gerçekleştirildi. Denetime Zonguldak Orman Bölge müdürü Zekeriya Beyazlı, İzin ve İrtifak Şube Müdürü, Bartın İşletme Müdürü, İşletme ve Kadastro Mülkiyet Şefi katıldı.

Karadeniz Sahil Yolu kapsamında Bartın İli Kurucaşile ilçesinde yapılmakta olan otoyol ve Amasra İlçesi’nde ön izin verilen termik santral sahasına ait alanlar mevzuata uygunluğu yönüyle irdelendi, temel prensipler hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Bölge Müdürü  Zekeriya Beyazlı yapılan denetimin ardından yaptığı açıklamada; Madencilik ve enerji sektöründe ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayan ve istihdam sağlayan bu sektörün doğaya zarar vermeden faaliyetlerine devam etmeleri için her türlü gayretin gösterildiğini ifade etti. “Orman Kanununun 16. 17/3. ve 18. maddelerine dayanılarak verilen izinlerin ardından bu sahaların izin sahiplerine teslimi, işletilmesi ve geri teslim alınması sırasında kontrol ve denetimlerine azami dikkat etmeliyiz. Geri teslim alınacak sahalarda ivedilikle rehabilitasyon çalışmalarına başlamalı ve bu sahaları yeniden doğal hallerine kavuşturmalıyız. Bu şekilde yeraltı zenginliklerimizin ülke ekonomisine katma değer olarak yansımasına katkı sağlamış oluruz.” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER