"Salgın döneminde 700 bin esnaf dükkanını kapattı"

"Salgın döneminde 700 bin esnaf dükkanını kapattı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Sekreteri Serpil Dilek Akçın koronavirüs sürecinde esnafın yaşadığı sıkıntılar ile ilgili parti binasında açıklamalarda bulundu.
Bilindiği üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yaşama yılının ilk grup toplantısında vatandaşın meclisten sorunlarına çözüm beklediğini söyleyerek salgında esnafın rahatlaması için iktidardan 17 maddelik bir önlem paketi talebinde bulunmuştu.
Bu kapsamda CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nda parti binasında basın açıklaması düzenledi. Toplantıya; İl Başkanı Murat Pulat,  Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve il sekreteri Serpil Dilek Akçın katıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Serpil Dilek Akçın; "Ülkemiz ağır bir salgın sürecinden geçmektedir. Tüm yurttaşlar bu süreçten olumsuz etkilenirken en ciddi sıkıntıyı yaşayan kesimlerin başında esnaflarımız gelmektedir. Salgın döneminde 700 bin esnaf dükkanını kapatırken iktidar, sosyal devlet olarak esnafa karşılıksız olarak tek kuruş yardımda bulunmamıştır. Bu süreçte dükkanını kapatan esnafın her türlü vergi, stopaj, sigorta, kira ve faturalarının devlet tarafından karşılanması taleplerimiz borç içinde yüzen esnafın krediye rahat ulaşabilmesi, sicil affı çıkarılması önerimiz  iktidar tarafından gündeme alınmamıştır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER