Salonu terk ettiler!

Salonu terk ettiler!

Salonu terk ettiler!

Zonguldak Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Murat Uzun Başkanlığında yapıldı. 
7 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında yeni tartışma yaşandı. CHP Grubu adına söz alan Atınç Kayınova, belediye başkanının kendi kadrosunu oluşturması kadar normal bir şey olmadığını belirterek, Deren Yazıcıoğlu’nun hangi gerekçeyle alındığının cevaplanmasını istedi.
Soru üzerine söz alan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun, 800’e yakın personeli olan iktisadi bir kurum olan Zonguldak Belediyesi’ne ekonomist alınmasını katkı sağlayacağını söyledi. 
Meclisin en çok tartışılan maddesi ise Osmançayırı’nda İlim Yayma Cemiyeti’nin talep ettiği imar tadilatı hakkında söz alan komisyon üyesi Sertan Bacak, burada yapılacak tesislerin sadece İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilmesinin doğru olmadığını, buradaki spor alanlarının kamuya açık olması gerektiğini söyledi. 
CHP Grubu adına söz alan Atınç Kayınova ise yapılacak imar değişikliğiyle nedeniyle önemli bir rant yaratılacağı, dosyanın dairesine iade edilmesi gerektiğini söyledi.
AKP Grubu adına söz alan Bekir Selçuk, yapılacak spor alanı ve tesisten vatandaşlarından ücretsiz yararlanacağını söyledi.
Yapılan oylamada İlim Yayma Cemiyeti imar tadilatı onaylandı.
Ticaret ve Sanayi Odası Odası tarafından şehir içindeki oto galerilerinin kent merkezi dışına çıkarılması için başlatılan OTOZON projesinin değiştirilerek mobilyacılar Sitesi yapılması imar tadilatına gidilmesine yönelik maddede söz alan CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova, oto galerilerine yer gösterilmesini istedi. 
AK Parti grup sözcüsü Bekir Selçuk ise Zontim şirketinin teklifinin dairesinden geldiği gibi onaylanmasını istedi.
Zonguldak Belediye Başkan Vekili Murat Uzun ise konunun kendilerinin dışında olduğunu söyledi. 
Toplantıya izleyici olarak katılan Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, devletin üyeleriyle milletin soyulmaya çalışıldığını belirterek, “100 metre kare alana istedikleri para belli. Bu vebalin altında kalırsınız” diyerek beraberindeki oto galericilerle salonu terk etti. 
Yapılan oylamada, İmar tadilatı oy çokluğuyla kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 10:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
H.Danışmaz
H.Danışmaz - 5 yıl Önce

Meclisteki bütün CHP'li üyeleri toplayın bir tane Deren Yazıcıoğlu etmez..adamın kalitesi belli,tanımadan bilmeden boş konuşanların niyeti belli,ama nafile..kim ne derse desin iyiler mutlaka kazanır.

SIRADAKİ HABER