‘Samimiyet ve güven istiyoruz’

İl Genel Meclisi Kasım ayı üçüncü birleşiminde 2018 ek ödenek talebi tansiyonu arttırdı, Karaveli isyan etti

‘Samimiyet ve güven istiyoruz’

İl Genel Meclisi Kasım ayı üçüncü birleşimi Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi. 
Bu ay 20 gün sürecek ve 2019 bütçe görüşmesinin yapılacağı meclis toplantısının üçüncü birleşiminde 3 gündem maddesi görüşüldü.
Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı da gündemin üçüncü maddesi olan İl Özel İdaresi’nin 2018 yılı ek bütçe teklifinde belirtilen bütçe tertiplerinde kullanılmak üzere 6.500.00,00 TL ödeneğin acilen ihtiyaç olmasından dolayı Kasım-Aralık 2018 gelirlerinden karşılanması ile ilgili bütçe teklifi tartışmalara, ortamın gerilmesine neden oldu. 
NEBAHATTİN YILMAZ: ‘KESİNLİKLE İSYAN EDERİM’
Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver gündem maddesi ile ilgili açıklama yaptı. Dilaver’in açıklamasının ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Nebahattin Yılmaz tasarruf yapılması gerektiğini söyledi. Yılmaz: “tamir yapılacak, akaryakıt alınacak. Fakat nedeni ne olursa olsun bir kriz yaşıyoruz. Bazı tasarruf tedbirlerine girdik ve yapılan tasarruf tedbirlerine hiçbir zaman karşı çıkmadık. Bu ülke bizim, düzlüğe çıkmak için gerekli tasarrufları yapacağız. Özellikle kalemlerin içinde dikkatimi çeken, ağırlama ve temsil gideri 150 bin lira. Buna 150 bin lire koyuyorsak, tedbirle alakası yok. Tasarruf tedbiri uyguladığımız bir dönemde o kaleme kesinlikle isyan ederim. Eğer tasarruf tedbiri uyguluyorsak işi mantıklı yapalım. Ya tasarruf tedbirinden bahsetmeyelim ya da gereksiz yerlere harcama yapıp sonra da dert yanmayalım” dedi. 
İSMAİL TERZİ: ‘BÜTÇE YARIM YAMALAK MI YAPILIYOR?’
Daha sonra söz alan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü İsmail Terzi, tartışmanın ateşini fitilleyen açıklamalarda bulundu. İşlerin yarım yamalak yapılmasını isteyen İsmail terzi, sürekli ek ödenek neden istiyor şeklinde soru yöneltti. Yapılan işlerde etiketin pahalı gösterilip satışın kalitesiz yapıldığını savunan Terzi şöyle konuştu: “Benim anlamak istediğim konu, 2018’in bütçesini yaptık. İki kez bütçe artışı yapılıyor. Biz yıllık bir bütçe yapıyoruz, şimdiye kadar böyle yapılmıyordu. Bu para nasıl geliyor da biz göremiyoruz? Bizim gelirimiz belli değil mi? Soru soruyoruz, karma karışık oluyor. Kimse bir cevap alamadan küllenip gidiyor herşey! Her yıl yaptığımız şey bu bütçe, gelirler, giderler, tahmini bütçe hepsi burada yapılıyor. 2019 bütçesini yapacağız. Yarım yamalak mı, 9 aylık mı yapıyoruz? Biz bu işin komple bütçesini yapıyoruz. Bizim İller Bankası gelirimiz belli. Tahmini artışlarla bunları da koyuyoruz. Bahsedilen paralar, etiketin fiyatı pahala koyulup ucuza satılıp sonra da başka yerlere harcanıyor. Ben bunu anlıyorum. 2019 bütçesinin fazla olması lazım. Ona göre planlayalım” dedi. 
NECDET KARAVELİ: ‘BİZ SAMİMİYET İSTİYORUZ’
Son olarak söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’de, meclis üyelerinin tek derdinin bölgelerine hizmet olduğunu söyledi. Samimiyet istediklerini söyleyen Karaveli şöyle konuştu: “Yıl içerisinde çok ihtiyaç olmadığı halde 140 eleman alındı. Bizi burada pasif duruma düşürdüler. Meclis yanlış yaptı dediler. Biz bunları ve idaremizi düşündüğümüz için burada bir şeylerin frenine basmaya çalıştık, ama kusura bakmayın idare burada çok hovardaca davrandı. İyi de o zaman bu işin sonu ne olacak? Önümüzde ki yıl yatırıma o zaman hiç para koymayacağız! Mehmet bey de haklı, giderler de çok fazla. O zaman meclis ne yapacak? Biz yatırıma para koymadan o zaman burada toplanalım, dağılalım! Bizde memlekete hizmet edeceğiz, hiç kusura bakmayın. Lütfen biraz gerçekçi olalım. Burada her şeyin güzel olmasını istiyoruz. Samimiyet ve güven istiyoruz. Ben 2 buçuk yıldır burada kendimi parçalıyorum, düzenli ve disiplinli gidelim, cari giderleri kısalım istiyorum. Müdür bey yapmıyoruz, kusura bakmayın! Bütçe zamanı da en sonunda burada kaos ve kargaşayı yaşıyoruz. Elbette idare kendi açısından işlerinin yürümesini düşünecek eyvallah ama meclis üyesi de bölgesine hizmet getirmek adına mücadele edecek. 2019 total de yatırıma düşünülen para 9 milyon lira! Ben size soruyorum biz bu 9 milyon lira ile ne yapacağız? Bölgede bekleyen yatırımlar var ama idare hep kendini düşünüyor. Burada da o zaman ayrışıyoruz. Biz bir samimiyet istiyoruz.” 
Yapılan tartışmaların ardından 2018 ek ödenek maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER