ŞAMPİYON JUDOCULAR

Zonguldaklı judocular, Mersin’de şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza attı

ŞAMPİYON JUDOCULAR

 

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Zonguldaklı judocular tarihi bir başarıya imza attı. 70 kiloda tatamiye çıkan Elif Nas Bostancı ile +90 kiloda mücadele eden Çağrı Doğan şampiyon oldu. Altın madalya ile kente dönen sporcular, bu başarılarıyla milli takımdan davet aldılar.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası 19-21 Ocak tarihleri arasında Mersi’nde yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce sporcuya ev sahipliği yapan Mersin’de Zonguldaklı sporculardan tarihi bir başarı geldi. Antrenör Metin Aydoğan ve Metin Sönmez yönetiminde sıkı bir şekilde hazırlandıkları şampiyonada müthiş maçlar çıkararak finale kadar yükselme başarısı gösteren Elif Nas Bostancı ve Çağrı Doğan rakiplerini tatamide devirerek şampiyon oldu. 70 kiloda şampiyon olan Elif Naz Bostancı ile +90 kiloda şampiyon olan Çağrı Doğan, altın madalyayı boyunlarına takarak büyük bir gurur yaşadı.
BAŞARI GÖZDEN KAÇMADI

Zonguldak spor camiasının göğsünü kabartan Elif Naz Bostancı ile Çağrı Doğan’ın bu başarısı milli takım antrenörlerinin dikkatini çekti. Judoda başarısı çıtasını yukarılara çekerek ilerleyen ve geleceğin yıldızı olacak iki sporcu milli takıma davet edildi. Elif Naz Bostancı ile Çağrı Doğan’ında yer alacağı Ümit Milli takım hazırlık kampı, 24 Ocak Çarşamba günü Trabzon ve Samsun’da düzenlenecek.

“BAŞARILARIMIZ DEVAM EDECEK”

Baş antrenör Metin Aydoğan, başarıların devamının geleceğini söyleyerek, “Sporcularımı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Çalışmalarımızın meyvesini aldık. Aynı şekilde ciddi ve disiplinli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. BNu başarını sadece bununla kalmayacak ve uluslar arası şampiyonalarda da madalya çıkaracağız. Bizlere bu süre içinde destek veren Judo İl Temsilcisi Kemal Çebi’ye ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekilimiz Hakan Yüksel’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER